Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever, mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir” denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini açıklamış ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i Hulusi Akar’ın yerine Milli Savunma Bakanlığı koltuğuna getirmişti. Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olarak atanmasının ardından Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen isim belli oldu.

İletişim Başkanlığı duyurdu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi. Avsever, yeni atama yapılana kadar bu görevi sürdürecek.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever, mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir” denildi.

Musa Avsever kimdir?

Musa Avsever, 7 Kasım 1957 tarihinde Konya’nın Zanapa ilçesine bağlı Nernek Köyü’nde doğdu. 1974 yılında Kuleli Askerî Lisesi’nden, 1978’de ise Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu.

Evli ve iki çocuk babası Avsever, 2003’e kadar Türk Kara Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli birliklerde karargâh ve kıta görevlerinde bulundu.

2003’te tuğgeneral, 2016’da orgeneral rütbesine terfi eden Avsever, 2016-2021 yılları arasında 1. Ordu Komutanlığı yaptı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan Avsever, 16 Temmuz saat 02.00 sularında bir televizyon kanalına bağlanarak darbe girişiminin karşısında olduğunu açıkladı.

Avsever, 4 Ağustos 2021’de gerçekleştirilen Yüksek Askerî Şûra sonucunda yaş haddinden emekli olan Ümit Dündar’ın yerine Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.