Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik: Hakan Fidan ile dış politikada neler değişir? Erdoğan, Mehmet Şimşek’i ne kadar serbest bırakır?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesindeki dikkat çeken isimlerden biri de Hakan Fidan. Hakan Fidan, 5 Haziran’da Dışişleri Bakanlığı görevini “Bilkent Üniversitesi’nden sıra arkadaşı” Mevlüt Çavuşoğlu’dan devraldı. Erdoğan’ın “sır küpüm” dediği Fidan,, Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) 13 yıl yönettikten sonra resmen dışişleri bakanı koltuğuna oturdu. Fidan artık Türk dış politikasının direksiyonunda. Peki Fidan’ı dış politikada bekleyen zorluklar neler? Fidan nasıl bir bakan olacak?

ABD’de başkanlık yarışı hız kesmeden devam ediyor. Donald Trump, Ron DeSantis, Mike Pence peşi sıra adaylıklarını açıkladı, seçim kampanyalarını yavaş yavaş başlattı. Peki anketlerdeki son durum ne? 2024’te yeniden Trump ve Biden yarışı mı göreceğiz?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan’da. Blinken, Suudi Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Salman ile Cidde’de bir araya geldi. Bu ziyaretin anlamı ne?

Ruşen Çakır ve Gönül Tol değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.