Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Köpekbalığı saldırısına uğrayan Rus turist yaşamını yitirdi

Mısır’ın turistik kenti Hurgada’da köpekbalığı saldırısına uğrayan bir kişi yaşamını yitirdi. “Kaplan Köpekbalığı”nın saldırısına uğrayan ve yaşamını yitiren kişinin Rus olduğu açıklandı. Saldırının ardından 74 kilometrelik kıyı şeridinin bir kısmı 11 Haziran Pazar gününe kadar kapatıldı.

Mısır Çevre Bakanlığı, köpekbalığının “olağanüstü” saldırganlık gösterdiğini ve geçmişteki saldırılarla da bağlantılı olabileceğini açıkladı. Avlanan köpekbalığı, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Hurgada’daki Rusya Başkonsolosluğu, öldürülen turistin Rusya vatandaşı olduğunu tespit etti fakat ismini kamuoyu ile paylaşmadı. Rus haber ajansı TASS da ölen kişinin 1999 doğumlu bir Rus olduğunu ve Mısır’da yaşadığı bilgisini paylaştı. Öte yandan konsolosluk, Telegram’dan yaptığı açıklamada, Rus turistleri yüzerken daha dikkatli olmaya çağırdı.

Sosyal medyada bu saldırı ile ilgili olduğu iddia edilen videoda, köpekbalığının defalarca bu kişiye saldırdığı görülüyor. Saldırıdan hemen sonra olay yerine gelen bir dalgıç, ölen turiste zamanına ulaşamadığını söyledi.

Kızıldeniz’in kıyı bölgelerinde köpekbalığı saldırıları oldukça nadir görülür. Ancak 2022’de Hurgada’daki köpekbalığı saldırısında biri Avusturyalı, diğeri Rumen olmak üzere iki kadın hayatını kaybetmişti. Kaplan Köpekbalıkları, tropikal ve ılıman sularda yaşayan türlerden.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.