Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roland Garros’ta finalin adı belli oldu: Novak Djokovic, 23. Grand Slam zaferi için Casper Ruud karşısında

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros’ta (Fransa Açık) finalin adı belli oldu. 

Novak Djokovic, Carlos Alcaraz’ı saf dışı bıraktı

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros’da heyecan devam ediyor. 28 Mayıs’ta Paris’te bulunan Stade Roland Garros’ta başlayan turnuvada yarın (11 Haziran) final heyecanı yaşanacak. 

Carlos Alcaraz karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Novak Djokovic, güçlü rakibini 3 saat 23 dakika süren mücadelede 6-3, 5-7, 6-1 ve 6-1’lik setlerle 3-1 yendi. İspanyol raket, 3. set sonunda bir süre kortun dışına çıktıktan sonra oyun alanına geri döndü ve maça devam etme kararı aldı

Daha önce 2016’da ve 2021’de Roland Garros’ta mutlu sona ulaşan Novak Djokovic, bu sene de burada şampiyon olursa her grand slamde en az üçer kez zafere ulaşmayı başaran ilk tenisçi unvanını elde edecek.

Dünya 1 numarası Carlos Alcaraz, sakatlanmadan önce müthiş bir sayıya imza attı:

Novak Djokovic’in finaldeki rakibi Casper Ruud oldu

Sırp raket Novak Djokovic’in finaldeki rakibi, Sascha Zverev-Casper Ruud karşılaşmasının ardından belli oldu. 

Geçen yılın finalisti ve 4 numaralı seribaşı Norveçli Casper Ruud, 2 saat 9 dakika süren karşılaşmada turnuvadaki 22 numaralı seribaşı Alman tenisçi Alexander Zverev’i 6-3, 6-4 ve 6-0’lık setlerle 3-0 yendi ve adını finale yazdırdı.

Üst üste 2. kez Roland Garros finaline yükselen Ruud aynı zamanda kariyerinin 3. Slam finalinde boy gösterecek. Ruud, finalde Djokovic ile 11 Haziran Pazar günü karşı karşıya gelecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.