Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roland Garros 2023: Novak Djokovic 23. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı – Kadınlarda şampiyon Iga Swiatek

Tenis sporunun büyük organizasyonlarından, Fransa Açık Tenis Turnuvası ya da bilinen adıyla Roland Garros 2023 sona erdi. Tek erkeklerde şampiyon olarak kariyerindeki 23. Grand Slam zaferini elde eden Novak Djokovic, Rafael Nadal’ı geride bıraktı. Tek kadınlarda ise Iga Swiatek şampiyon oldu.

Tenis sporunun büyük organizasyonlarından Roland Garros’un 127. edisyonu sona erdi. Tek erkekler finalinde Norveçli raket Casper Ruud’u 7-6, 6-3 ve 7-5’lik setlerle 3-0 mağlup eden 36 yaşındaki Sırp tenisçi Novak Djokovic şampiyon oldu. Kariyerinde üçüncü kez Fransa Açık’ta şampiyonluğa uzanan Djokovic, toplamda da 23. Grand Slam şampiyonluğunu elde ederek, Rafael Nadal’ı geride bıraktı. “Djoker” bu şampiyonlukla birlikte ATP sıralamasında yükselerek, yeni dünya 1 numarası oldu. 

Novak Djokovic’in şampiyonluk sevinci:

Final karşılaşmasının özeti:

Kadınlarda Iga Swiatek, üçüncü kez Fransa’nın en büyüğü

Tek kadınlar finalinde ise Çek raket Karolina Muchova’yı 6-2, 5-7 ve 6-4’lük setlerle 2-1 mağlup eden 22 yaşındaki Polonyalı tenisçi Iga Swiatek şampiyon oldu. Kariyerinde üst üste ikinci toplamda da üçüncü Fransa Açık zaferini hanesine yazdıran Swiatek, toplam Grand Slam sayısını da dörde yükseltti. Swiatek WTA sıralamasında ilk sıradaki yerini de korudu.

Swiatek şampiyonluğun ardından gözyaşlarını tutamadı:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.