Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun: “İmamoğlu ne zaman ‘değişim’ dese, uydurma davalar çıkıyor”

İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. İmamoğlu’na açılan yeni davanın ardından İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, “Bu dava da Danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davasıdır. Yıllar sürecek bu davalarla, siyaset dizaynına milletimiz izin vermeyecektir” diyerek tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” sözleriyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İmamoğlu’na İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine yeni bir dava daha açıldı. İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

İmamoğlu’na açılan yeni davanın ardından İBB’den tepki geldi. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından “Ekrem İmamoğlu ne zaman ‘değişim’ dese, meydana çıksa, karşısına uydurma davalar çıkıyor. ‘Ahmak’ davasında olduğu gibi. Bu dava da, Danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davasıdır. Yıllar sürecek bu davalarla, siyaset dizaynına milletimiz izin vermeyecektir” diye yazdı.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, Medyascope’a konuştu

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, açılan yeni davayla ilgili Medyascope’a konuşmuştu.

Polat, “Danıştay’ın Ekrem Başkan’ın ihale süreçleriyle ilgili olarak dahli, talimatı, yönlendirmesi, yetkisi, imzası vb bulunmadığını tespit etmesine rağmen ihaleye fesat olarak dosyayla ilgili savcılıkça değerlendirme yapılması gerektiğinden hareketle dosyayı bir bütün olarak göndermesi neticesinde savcılığın bu tespiti gözetmeyerek açtığı bir davadır” demişti.

İBB’den de konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla dava açıldığı, ilk duruşmanın 15 Haziran 2023’te saat 14:00’de Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacağı hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran 2023’te saat 14.00’te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait inceleme başlatılmıştı. Danıştay soruşturma iznini kaldırmıştı. Ekrem İmamoğlu’nun ihale yetkisi ve imzası ile talimatı veya yönlendirmesi olmadığı da belirtilmişti. Cumhuriyet Savcılığında bilirkişinin de herhangi bir ihaleye fesat konusunda bulguya rastlamamasına rağmen dava açıldı. Yapılan tüm itirazlar ise reddedildi.

Hukuki bir dayanağı olmayan davada, ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenleyen savcılık, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında kamuoyunda ‘siyasî yasak’ olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun ‘belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma’ başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.