Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Akar ve Soylu neden bakan kalamadı?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, siyasî hayatlarına AKP’den milletvekili olarak devam eden Süleyman Soylu ve Hulusi Akar’ın neden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni A Takımı’nda yer alamadıklarını değerlendirdi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “medyatik siyasetçiler” olduğunu belirten Yetkin, iki ismin de bakan olarak atanmamasının nedenlerini şöyle sıraladı:

“Örneğin Erdoğan’ın Soylu’yu koronavirüs salgının en kritik aşamasında Sağlık Bakanı Koca ile takışıp istifa etmesine rağmen, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin arka çıkmasının da etkisiyle yerinde tutmak zorunda kalmasını unuttuğunu sanmıyorum.

Aynı şekilde Soylu ve Akar’ın özellikle 2020-2021 döneminde bazı kamuoyu yoklamalarında beğeni düzeylerinin Erdoğan’ı yakalayıp geçme eğilimi gösterdiği, Meclis kulisinde Soylu’nun Erdoğan’dan sonra AK Parti’nin başına geçebileceği iddialarının yayılmasını da.

Soylu’nun son zamanlarda özellikle ABD ve Almanya’ya karşı Dışişleri’ni zor durumda bırakan dış politika çıkışları, Soylu ve Akar’ın PKK ile mücadelede medya görünürlüğü olarak öne çıkan rekabetleri de Erdoğan’ı rahatsız görünürlük rekabetinin de Erdoğan’ı çok memnun etmediği anlaşılıyor. Yeni MSB Yaşar Güler’in medya ilişkilerine Akar kadar açık olmak istememesi buna bağlanıyor.

Akar-Soylu-Fidan üçlüsünün PKK ile mücadelede özellikle 15 Temmuz’dan bu yana önleyici eylem ile daha önce alınmamış derecede mesafe aldığı ortada. Erdoğan, özellikle Soylu ve Akar bağlamında bunu ileriye yönelik siyasi kazananıma çevirme eğilimlerinin önünü kesmek istemiş olabilir.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.