Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi finalinde bayrak krizi: Türk polisi Ukrayna bayrağına el koydu

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Ukrayna bayrağı krizi çıktı. Polis, Ukrayna bayrağı açan taraftarlara müdahale etti.

Yaakov Kris isimli 30 yaşındaki Ukraynalı bir Manchester City taraftarı, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na yanında memleketinin bayrağıyla geldi. Kris, elindeki bayrağına Türk polisi tarafından el konma anlarını kayda aldı. Polislerin, turistin eline vurduğu ve bayrağı aldığı görülüyor. Stadyumda birçok başka ülkenin bayrağı olmasına rağmen, Ukrayna bayrağı tribünlerden kaldırılmaya çalışıldı. Ukrayna Futbol Federasyonu, UEFA’nın görüntüler hakkında soruşturma açması talebinde bulundu.

Kris, önce bir polis memurunun kendisi ve bayrağının fotoğrafını çektiğini, sonra kendisine müdahale edildiğini söyledi. Ukraynalı taraftar, kendisine müdahale eden yetkilinin üzerinde Türkiye Futbol Federasyonu rozeti olduğunun altını çizdi. Yaakov Kris, kendisine polisler tarafından açıklama yapılmadığını ve kaydettiği görüntüleri silmesini istediklerini söyledi.

Yaakov Kris

Taraftarın aktardığına göre sonra polisler onu dışarı çıkarmak istedi ama Yaakov Kris’in desteğine, diğer Manchester City taraftarları geldi. Kris’i yukarılara çıkaran City taraftarı, tüm maçı aralarında izlemesini sağladı.

Olayın görüntüleri.

Ukrayna Futbol Federasyonu Genel Sekreteti Yuriy Zapisotskiy, taraftarın hiçbir kuralı çiğnemediğini ve UEFA’dan açıklama beklediklerini söyledi. UEFA’dan yapılan bir açıklamada, olay “talihsiz” olarak nitelendirildi ve ulusal bayrakların maçlarda yasak olmadığının altı çizildi. Stadyum içindeki güvenlik güçlerinin, yerel otoritelere bağlı olduğu ve UEFA’dan talimat almadığı söylendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konu hakkında açıklama yapmadı.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçı Manchester City 1-0 kazandı ve tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Uluslararası müsabakalarda, sahada temsil edilmeyen ülkelerin bayrakları tribünlerde taraftarlar tarafından açılabiliyor. Portekiz ve Fas arasında oynanan bir maçta, arkada Türk bayrağı görülebiliyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.