Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bisiklet dünyasının acı kaybı: İsviçre Turu’nun beşinci etabında kaza geçiren Gino Mäder hayatını kaybetti

Dün koşulan İsviçre Turu’nun beşinci etabında geçirdiği kaza sonrasında helikopterle hastaneye kaldırılan, Bahrain-Victorious takımından 26 yaşındaki İsviçreli bisikletçi Gino Mäder hayatını kaybetti.

2023 İsviçre Bisiklet Turu’nun Fiesch-La Punt arasında koşulan beşinci etabında, geçirdiği kaza sonrasında helikopterle hastaneye kaldırılan, Bahrain-Victorious takımından 26 yaşındaki İsviçreli bisikletçi Gino Mäder hayatını kaybetti. Etabın en yüksek tırmanışı olan Abula geçidinin iniş bölümünde geçirdiği kaza sonrasında yapılan ilk müdahalede hayata döndürülen Mäder’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Bugün koşulacak İsviçre Turu’nun altıncı etabı iptal edildi ve ailesinin isteği üzerine turdaki bisikletçiler Gino Mäder anısına 30 kilometre boyunca pedal çevirecek.

Bahrain-Victorious takımının yapmış olduğu paylaşım:

2019 yılından bu yana profesyonel olarak yarışan Gino Mäder, Dimension Data takımı ile başladı. Ardından 2021 yılında UCI World Tour ekibi Bahrain-Victorious takımına geçen Mäder, 2021 İtalya Bisiklet Turu’nun altıncı etabını kazanmıştı. Aynı yıl İspanya Bisiklet Turu’nda genel klasman beşinciliğini elde eden Mäder, İsviçre Turu’nda da sekizinci etabı kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl ise Tour de Romandie’yi genel klasman ikinciliğini elde eden Mäder, 2023 yılında ise Paris-Nice yarışında genel klasman beşincisi olmuştu. 

Gino Mäder’in galip geldiği 2021 İtalya Bisiklet Turu altıncı etabı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.