Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi’nde finalin adı belli oldu: İtalya’yı yenen İspanya finale yükseldi

UEFA Uluslar Ligi’nde finalin adı belli oldu. İspanya, İtalya’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. İspanya, finalde Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

İspanya, İtalya’yı tek golle geçti

UEFA Uluslar Ligi’nde yarı final heyecanı sona erdi. İtalya ile İspanya, finalde Hırvatistan’ın rakibi olabilmek için karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan İspanya, henüz 3. dakikada Yeremy Pino’nun kaydettiği golle öne geçti. Ancak İspanya’nın gol sevinci kısa sürdü. Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Nicolo Zaniolo, dakikalar 11’i gösterirken takımına penaltı kazandırdı. Kazanılan penatıda topun başına geçen Ciro Immobile, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. 

İkinci yarısı karşılıklı pozisyonlarla geçilen maçta, son sözü 88’de Joselu söyledi. Rodri’nin vuruşunda savunmadan seken topu filelere yollayan Joselu, İspanya’yı finale taşıdı. Galatasaraylı Zaniolo maçın tamamında forma giydi.

Bu sonuçla finale yükselen İspanya, Hırvatistan’ın rakibi oldu. İki ekip, 18 Haziran Pazar günü TSİ 21.45’te karşı karşıya gelecek. Aynı gün TSİ 16.00’da, İtalya ve Hollanda da üçüncülük mücadelesinde kozlarını paylaşacak

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.