Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genel başkanlar TBMM grup toplantılarında konuştu | Kılıçdaroğlu: “Değil Altılı Masa, gerekirse 16’lı masa kuracağım”

CHP, MHP ve Yeşil Sol Parti genel başkanları, TBMM grup toplantılarında gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En zor koşullarda Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak bizim görevimizdir. Değil Altılı Masa, gerekirse 16’lı masa kuracağım. Yeter ki Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında Yeni Şafak’ın aleyhine propaganda yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak’a dava açacağını dile getirerek Hazine ve Maliye Bakanı’na seslendi:

“Yeni Şafak üç milyon lirayı nereden buldu?”

“Sen gazetesin beni övmek zorunda değilsin. Ama objektif olmak zorundasın. Kalemini, iradeni Saray’a ipotek etmemek zorundasın. Benim seçilmemem için Facebook hesaplarından üç milyon lira harcadı. Nereden buldun o parayı, kim verdi sana o parayı? Maliye Bakanı’na sesleniyorum: O üç milyon lirayı nereden buldu inceleyeceksin. Bir gazete böyle bir şey yapabilir mi? Elimde bütün veriler var. Dava açacağım. Yeni Şafak gazetesinin ne mal olduğunu tüm Türkiye’nin bilmesini isterim.”

Numan Kurtulmuş’a Can Atalay tepkisi : “Çıkaracaksın”

Kılıçdaroğlu, hapisteki TİP Milletvekili Can Atalay’a bir kez daha desteğini açıkladı. Atalay’ın tutukluğu için “Anayasa’ya, Meclis iç tüzüğüne, geleneklerimize, demokrasimize aykırı” diyen Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenerek, “Sayın Numan Kurtulmuş, asıl sorumlu sensin onu oradan çıkaracaksın, gelecek ve yeminini edecek” dedi.

“Hakkı da yoktur yetkisi de yoktur”

“Hiçbirimizin, hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin umutsuzluğa kapılma hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. En zor koşullarda Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak bizim görevimizdir. Değil Altılı Masa, gerekirse 16’lı masa kuracağım. Yeter ki Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım. Düyun -ı Umumiye kabinesini mutlaka ama mutlaka göndereceğiz. Bunun onuru 25 milyon kişiye ait olacak.”

“Beni şaşırtan TÜRK-İŞ Başkanı’nın itiraz etmemesi”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin asgari ücretin 15 bin Türk Lirası olma teklifini hatırlatarak açıklanan yeni asgari ücrete tepki gösterdi:

“Bu rakam makul bir rakam mı? Beni şaşırtan TÜRK-İŞ Başkanı’nın buna itiraz etmemesi. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 13 bin 439 lira. Asgari ücretli 11 bin 402 lira alacak. Bununla geçinmeye çalışacak. Bir işçinin çalışma maliyeti bu olacak ve siz buna itiraz etmeyeceksiniz.”

Her an seçim olacakmış gibi hazır olmalıyız”

Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için gençlere ihtiyaç duyduklarını dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sapkın akımlarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir” diyerek üniversite sınavlarını kaldırmak istediklerini açıkladı. Bahçeli şu sözlerle seçim mesajı verdi:

Hedefimiz, muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin makus hallerine son vermektir”

Her an seçim olacakmış gibi bütün demokratik ihtimallere hazır olmalıyız. Seçimler tamamlanmış olsa da Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Peş peşe eklemlenen seçim gündemi, milli iradenin tercihi ile noktalanmış olacak. MHP, bu seçimlere hazırlık sürecini başlattı. Birinci stratejik hedefimiz, mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek, daha çoğunu eklemektir. İkinci stratejik hedefimiz, Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket edip, muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin makus hallerine son vermektir.”

Orta sınıf siyaset biçimine sıkışmayan anlayışla devam edeceğiz”

TBMM’deki ilk grup toplantısını yapan Yeşil Sol Parti’nin Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Temsili ve orta sınıf siyaset biçimine sıkışmayan siyaseti siyasetsizleştiren popülizme kapılmadan en önemlisi de toplumsal ittifaklarımızı genişletecek bir anlayış ve hatta çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Ruhu hırs ile zehirlenen dünyayı dar bir nefret çemberiyle gören ülkeyi kaz adımlarıyla adım adım kan ve sefalete sürükleyenlere geçit vermeyeceğiz. Dün yapılanları yapılmamış gibi gösteren, gerçekleri ters düz eden devletin her kademesinde türeyen Erdoğan’a ve Erdoğancıklara geçit vermeyeceğiz.”

Seçim sonuçları her ne olursa olsun Kürt sorununun çözümsüzlüğü ile yaşadığımız tüm toplumsal sorunların bağını kuramayan hiçbir iktidar siyasi hayatına devam edemez. Bu gerçeği görmek zorundasınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.