Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda heyecan başladı: Ukrayna, Hırvatistan’ı iki farkla geçti – İspanya, Romanya karşısında zorlanmadı

2023 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda heyecan başladı. Turnuvanın açılış gününde dört maç oynandı. 

Gürcistan, evinde kazandı 

Romanya ile Gürcistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Erkekler 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda heyecan başladı. 2024 Olimpiyatlarına doğrudan katılmak isteyen 16 ülke, 8 Temmuz tarihine kadar amansız bir mücadelenin içine girecek. Üç ülke, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Olimpiyatlar’da mücadele etme hakkı kazanacak. 

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan Paichadze Stadyumu’nda turnuvanın başlama vuruşu yapıldı. Ev sahibi Gürcistan, Portekiz ile kozlarını paylaştı. Avrupa futbolunun yükselen değerlerinden Gürcistan, rakibi karşısında iyi bir futbol ortaya koydu. Ev sahibi, güçlü Portekiz’i 2-0 mağlup etmeyi başardı. Gürcistan’ın gollerini, Giorgi Gagua ve Saba Sazonov kaydetti. Portekiz’de Tomas Arajua, 76. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Öte yandan Gürcistan’da kadronun dikkat çeken ismi Gio Tsitaishvili 2 asistle oynadı.

Grubun ikinci haftasında Gürcistan, Belçika ile, Portekiz ise Hollanda ile kozlarını paylaşacak. A Grubu’nun diğer maçında Belçika ile Hollanda kozlarını paylaştı. Müsabakadan gol sesi çıkmadı. 

Goller ve önemli anlar:

Ukrayna, Hırvatistan’ı mağlup etti

Rusya ile olan savaşın gölgesinde Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’na hazırlanan Ukrayna, Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Romanya’nın Bükreş şehrinde yer alan Rapid-Giulești Stadyumu, maça ev sahipliği yaptı.

Altın jenerasyonunu yavaş yavaş kaybeden Hırvatistan’ın gençleri, gelecek için pek de ümit vermedi. Ukrayna, üstün bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada güçlü rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Ukrayna’nın gollerini, Oleksiy Kashchuk ve Danylo Sikan kaydetti.

Oleksiy Kashchuk’un Ukrayna’yı öne geçiren golü:

İspanya, Romanya karşısında zorlanmadı

Turnuvanın ev sahiplerinden Romanya, açılış maçını İspanya’ya karşı oynadı. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleye, Steaua Stadyumu ev sahipliği yaptı.

2023 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nın favorilerinden İspanya, ev sahibi Romanya karşısında zorlanmadı. ”Boğalar”, Alex Baena, Juan Miranda ve Sergio Gomez’in ikinci yarıda kaydettiği gollerle Romanya’yı 3-0 mağlup etti. 

Grubun ikinci haftasında Romanya, Ukrayna ile, İspanya ise Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak. 

Turnuvanın ikinci gününde heyecan bugün 19.00’da oynanacak üç karşılaşma ile devam edecek: Çekya-İngiltere, Almanya-İsrail ve Norveç-İsveç. Günün kapanış maçında ise Fransa ile İtalya kozlarını paylaşacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.