Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, her bakanlık için dört yardımcı atadı | 17 bakanlığa 68 yardımcı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her bakanlık için dörder olmak üzere 17 bakanlık için 68 bakan yardımcısı atadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ardından yeni oluşan kabinede bakan yardımcısı olarak görev yapacak isimleri belirledi. Erdoğan tarafından imzalanan ve 68 bakan yardımcısının atamasının yapıldığı karar Resmî Gazete’nin bugünkü (22 Haziran) sayısında yayımlandı.

Yeni kabine Erdoğan’ın 3 Haziran’da TBMM’de ant içerek göreve başlamasının ardından aynı gün açıklanmıştı. Kabinenin kurulmasından 19 sün sonra ve bu sürede yapılan iki kabine toplantısının ardından yeni dönemde görev yapacak bakan yardımcıları açıklandı.

Şimşek’in yardımcıları

Erdoğan’ın uyguladığı ekonomi politikasından farklı bir politika izlemesi beklenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni yardımcıları belli oldu. Şimşek’in yardımcıları daha önce bakanlıkta farklı birimlerde görev yapmış ve Şimşek’in bakan olduğu dönemde tanıdığı isimler. Bunlardan Abdullah Erdem Cantimur, 2012-2015 yılları arasında Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Cantimur, AKP kurucularından ve 22. Dönem Kütahya Milletvekili, serbest mali müşavir. Cantimur sekiz yıl sonra aynı göreve yine atandı.

Şimşek’in bir diğer yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu 1989’dan beri Maliye Bakanlığı’nda farklı kademelerde bürokrat olarak çalıştı ve halen Devlet Desteklerini İzleme ve Denetleme Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor.

1986’da Devlet İstatistik Enstitüsü’nde çalışmaya başlayan Osman Çelik, 2017-2021 yılları arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetim Komitesi Başkanlığı yaptı. Çelik, Ekim 2018’den itibaren Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Başkanı olarak çalıştı ve  25 Mart 2022 itibariyle Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çelik bundan böyle bakan yardımcısı olarak Şimşek’in yanında çalışacak.

Bir diğer bakan yardımcısı Zekeriya Kaya da maliye kökenli. Zekeriya Kaya, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı’nın yanısıra, 1 Mayıs 2017’den bu yana da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi görevini de yürütüyordu.

Eski AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan İçişleri Bakan Yardımcısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yardımcıları da belli oldu. Bülent Turan, Mehmet Aktaş, Mehmet Sağlam ve Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Bülent Turan son dört dönemdir İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi ve son seçimlerde üç dönem kuralı gereğince aday gösterilmedi. Turan, geçtiğimiz dönemde AKP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı.

Mehmet Aktaş Emniyet Genel Müdürü olarak görev yaparken, İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. Aktaş, İstanbul Valisi olarak görev yaparken bakan olarak atanan Yerlikaya’ya yakın bir isim olarak biliniyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı, bakan yardımcısı oldu

İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Mehmet Sağlam,  Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanlığı’nı yürütüyordu. Elazığ, Palu doğumlu olan Sağlam, 2015 yılında AKP Adana Milletvekili adayı olmuş, seçilememişti.

Kayyumluktan, bakan yardımcılığına

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın dört yardımcısından biri olan Münir Karaloğlu, Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Kayyum Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Atanmadan önce mülkiye başmüfettişi olarak görev yapan Karaoğlu, birçok ilçede kaymakam olarak görev yapmasının ardından, Diyarbakır valiliği’nden önce de sırasıyla Van, Bursa ve Antalya Valiliği yapmıştı.

Eski milli güreşçi ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya bakan yardımcısı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılıklarına Hamza Yerlikaya, Enes Eminoğlu, Halis Yunus Ersöz ve Safa Koçoğlu atandı. 

Eski milli güreşçi, Avrupa ve Dünya şampiyonu Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanması ve lise diplomasının olup olmaması eleştirilmişti. Daha önce de aynı bakanlıkta bakan yardımcısı olarak bulunan Yerlikaya, yeniden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Yeni bakan yardımcılarının listesi

Adalet Bakanlığı:
Akın GÜRLEK, Hasan YILMAZ, Niyazi ACAR, Ramazan CAN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:
Leman YENİGÜN,  Rıdvan DURAN, Sevim SAYIM MADAK, Zafer TARIKDAROĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı:
Adnan ERTEM, Ahmet AYDIN, Faruk ÖZÇELİK, Lütfihak ALPKAN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı:
Fatma VARANK, Hasan SUVER, Refik TUZCUOĞLU, Vedad GÜRGEN

Dışişleri Bakanlığı:
Ahmet YILDIZ, Burak AKÇAPAR, Mehmet Kemal BOZAY, Yasin Ekrem SERİM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:

Abdullah TANCAN, Ahmet Berat ÇONKAR, Nevzat ŞATIROĞLU, Zafer DEMİRCAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı:
Enes EMİNOĞLU, Halis Yunus ERSÖZ, Hamza YERLİKAYA, Safa KOÇOĞLU

Hazine ve Maliye Bakanlığı:
Abdullah Erdem ÇANTİMUR, İsmail İlhan HATİPOĞLU, Osman ÇELİK, Zekeriya KAYA

İçişleri Bakanlığı:
Bülent TURAN, Mehmet AKTAŞ, Mehmet SAĞLAM, Münir KARALOĞLU

Kültür ve Turizm Bakanlığı:
Batuhan MUMCU, Gökhan YAZGI, Nadir ALPASLAN, Serdar ÇAM

Milli Eğitim Bakanlığı:
Celile Eren ÖKTEN, Kemal ŞAMLIOĞLU, Nazif YILMAZ, Ömer Faruk YELKENCİ, 

Milli Savunma Bakanlığı:

Alpaslan KAVAKLIOĞLU, Bilal DURDALI, Celal Sami TÜFEKCİ, Şuay ALPAY

Sağlık Bakanlığı:

Huzeyfe YILMAZ, Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, Şuayıp BİRİNCİ, Tolga TOLUNAY

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı:
Ahmet YOZGATLIGİL, Çetin Ali DÖNMEZ, Oruç Baba İNAN, Zekeriya ÇOŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı:
Ahmet BAĞCI, Ahmet GÜMEN, Ebubekir GİZLİGİDER, Veysel TİRYAKİ
Ticaret Bakanlığı:

Mahmut GÜRCAN, Mustafa TUZCU, Özgür Volkan AĞAR, Sezai UÇARMAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı:
Durmuş ÜNÜVAR, Enver İŞKURT, Osman BOYRAZ, Ömer Fatih SAYAN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.