Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’nun dördüncü yıl programında Kılıçdaroğlu’nun kutlama mesajı okunmadı, Murat Ongun “Program formatında yoktu” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı ve düzenlediği “Demokrasi Şenliği” programında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolladığı tebrik mesajı okunmadı. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun da “Program formatında mesaj okumak yoktu” dedi.

Ekrem İmamoğlu dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Haziran Demokrasi Şenliği etkinliğinde İbrahim Selim ile Bu Gece programına katıldı. 22 Haziran’da da gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu etkinliğe davet ettiğini ancak gelip gelmeyeceğine dair bir bilgisi olmadığını söylemişti. Aynı gün Tele 1 yayınına çıkan Kılıçdaroğlu ise etkinliğe katılmayacağını ancak mesaj yollayacağını söyledi. Dün (23 Haziran) yapılan etkinlikte Kılıçdaroğlu’nun mesajı okunmadı. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ise program formatında mesaj okutmak olmadığını, mesaj gönderen kişilere teşekkür ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu: “Alın teri döktü ve İstanbullular halk için harcanan emeğin karşılığını verdi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dördüncü yıl vesilesiyle yolladığı mesajda, aradan geçen dört yılda Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara verdiği sözleri tuttuğunu, metro yapımında rekor kırdığını söyledi ve İmamoğlu sayesinde gururlandığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun okunmayan mesajı şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, kıymetli yol arkadaşları ve değerli katılımcılar… Sizleri en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İstanbul’da yandaşlara büyük bir aktarmaların, nepotizmin, ayrımcılığın, halka değil yandaşa hizmetin sona ermesinin üzerinden, tam 4 yıl geçti. Evet, hukukun çiğnenip, halkın iradesinin yok sayıldığı, ancak halkın kendi iradesini daha güçlü olarak ortaya koyduğu o kudretli demokrasi çıkışının üzerinden, tam 4 yıl geçti.

Hatırlayınız, 23 Haziran’da parti örgütümüz ve büyükşehir belediye başkan adayımız, ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak çalıştı. Alın teri döktü ve İstanbullular halk için harcanan emeğin karşılığını verdi. O günkü mutluluğumu ve yerelde demokrasiyi inşa sürecinde gösterdiğimiz ortaklaşa çabayı asla unutmuyorum. Bunun için de başta İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu olmak üzere; il örgütümüze, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarına en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Aradan geçen 4 yılda da İstanbullulara verdiği sözleri teker teker tutan, yatırımlar yapan, metro yapımında rekor kıran bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görmek, bizleri gururlandırıyor.

Önümüzde yine bir yerel seçim olacak. Ve biz büyük bir gönül rahatlığıyla ‘Yerel yönetimlerde yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ diyerek, milletimizden destek isteyeceğiz. Şu konuda eminim ki, milletimizin desteğiyle, hem yönettiğimiz il ve ilçe belediye sayısını koruyacak hem de yeni belediyeler kazanarak yerel yönetimlerde başarılarımızı perçinleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, orada bulunan tüm dostları yürekten selamlıyorum.”

Canan Kaftancıoğlu etkinliğe katıldı

Ekrem İmamoğlu’nu izlemeye CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’li belediye başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Eski Dışişleri Bakanı ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır, İBB eski başkanı Nurettin Sözen, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.