Vladimir Putin: “Sırtımızdan bıçaklandık”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da başlayan Wagner ayaklanmasından sonra ilk kez konuştu. Putin, “Vatana ihanetle” karşı karşıya olduklarını söyledi.

Vladimir Putin

Putin, “Şu an vatana ihanetle karşı karşıyayız. Birilerinin kişisel çıkarları ülkemize ve ordumuzun savaştığı davaya ihanet edilmesine yol açmıştır. İhanette olan herkes cezasını çekecek ve hesap verecek. Orduya gerekli emri verdik. Ülkemi savunmak için mümkün olan her şeyi yapacağım.” dedi.

Rusya lideri, Wagner askerlerine “İçine çekildikleri suç eylemlerine son verme” çağrısında bulundu. Putin, Rusya ordusu ile birlikte Ukrayna’da beraber savaşan Wagner’in Rusya topraklarında isyan başlatmasını “Sırtlarından bıçaklandıkları” şeklinde yorumladı.

Wagner, Kremlin’e karşı ayaklanma başlattı: Rusya alarma geçti

Yevgeny Prigozhin & Vladimir Putin. Prigozhin, “Putin’in aşçısı” olarak tanınıyordu.

Rusya’yı korumak için her şeyi yapacağını ve Wagner şefi Yevgeny Prigozhin’in güçlerinin tüm askeri tesislerin kontrolünü ele geçirdiğini söylediği güney şehri Rostov-on-Don’daki durumu istikrara kavuşturmak için “kararlı adımlar” atılacağını söyledi

Putin, Rusya’nın “Geleceği için en zorlu savaşı” verdiğini söyledi.

Rusya lideri, Rostov Don’da Wagner’in kontrolü ele geçirmesinin ardından da “Kararlı adımlar atacaklarının” altını çizdi.

Wagner güçleri Rostov Don şehrini ablukaya aldı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.