Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

97. Gazi Koşusu’nda zafer Urfa Aslanı’nın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu’nda 97. yıl heyecanı bugün (26 Haziran) yaşandı. Büyük heyecana sahne olan koşuda kazanan at, Mehmet Kaya’nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı oldu.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nun ev sahipliğinde düzenlenen yarış büyük heyecana sahne oldu. “Türk derbisi’nde”, 3 yaşındaki 22 tay mücadele etti. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu’nda kazanan Mehmet Kaya’nın jokeyliğini yaptığı ”Urfa Aslanı”nın oldu. 

Öte yandan Gazi Koşusu’nu daha önce üst üste 7 kez kazanarak müthiş bir rekora imza atan Ahmet Çelik cezalı olduğu için yarışta mücadele edemedi. Türk yarış atçılığının efsanesi, hayatı filmlere konu olan merhum Özdemir Atman’a ait Bold Pilot’un 1996 yılında 2.26.22 ile kırdığı Gazi rekoru zirvedeki yerini koruyor.

Tayların kariyerlerindeki en uzun mesafe olan 2400 metre çim pistteki mücadelede birincilik ikramiyesi 5 milyon TL olarak belirlendi. Cumhuriyetin 100. yılının Gazi Koşusu’nda kaydiyeler ve primlerle birlikte kazanan atın paydaşları yaklaşık 10 milyon TL elde edecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.