Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Euro ve dolarda yükseliş sürüyor

Merkez Bankası’nın 22 Haziran’da açıkladığı faiz kararının ardından euro ve dolardaki yükseliş sürüyor. Dolar/TL 26,03 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığında ilk faiz kararını 22 Haziran’da açıkladı. Politika faizi, yüzde 8,5’ten yüzde 15’e çıkarıldı. Faiz kararının ardından ise dövizde yükseliş devam ediyor.

Dolar, bugün (26 Haziran) 26,03 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Günlük yükseliş ise yüzde 3’ün üzerinde.

Euroda da yükseliş sürüyor. Güne 27,63 seviyesinden başlayan euro/TL paritesi, saat 12.00 itibarıyla 28,28 seviyesinden işlem görüyor. Gram altında da bin 600 TL seviyesi aşıldı.

Merkez Bankası’nın faiz artışı piyasa beklentilerini karşılamadığı için eleştirilmişti. Merkez Bankası daha sonra ise ilk sadeleştirme adımını menkul kıymet tesisi uygulamasında yaptı ve bankaların tahvil tutma yükümlülükleri düşürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.