Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uzun zaman sonra Leyla Zana’dan ilk fotoğraf

Kürt siyasetinde önemli bir figür olan ve uzun yıllardır siyaseti bırakıp köyünde inzivaya çekilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Leyla Zana’nın uzun zaman sonra ilk kez fotoğrafı paylaşıldı.

HDP’den Ağrı milletvekilliği yaparken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Ocak 2018’de devamsızlıktan vekilliği düşürülen Leyla Zana’nın yaklaşık altı yıl aradan sonra ilk kez bir fotoğrafı yayımlandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Bahçe köyünde inzivaya çekilen ve sosyal medya hesabını kullanmayan Zana’ya bayramda yapılan bir ziyarette çekilen fotoğraf paylaşıldı.

Nevzat Silivi, Zana ile köyde çektiği fotoğrafı, “Bayramlaşma geleneğimiz bozulmadı, Leyla Zana ile bir araya geldik” mesajı ile paylaştı.

Zana, altı yıldır sosyal medya hesabını kullanmıyor

Sakharov, Rafto ve Bruno Kreisky ödüllerinin sahibi Leyla Zana, vekilliği düşürüldükten sonra siyasetten uzaklaşmıştı.

Köyünde inzivaya çekilen Zana, sosyal medya hesabından son olarak altı yıl önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yazdığı mektubu paylaşmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.