Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyaz Saray’da kokain alarmı

Pazar gecesi Beyaz Saray’da bulunan beyaz toz şeklinde bir maddenin ardından bina tahliye edildi. Söz konusu maddenin testlerden sonra kokain olduğu anlaşıldı.

ABD Gizli Servisi, kokainin rutin bir denetim sırasında çalışma alanında bulunduğunu belirtti. Beyaz Saray’da tahliye krizi yaşanırken ABD Başkanı Joe Biden ve ailesi, Camp David’de inzivaya çekilmişti.

ABD Gizli Servisi sözcüsü Anthony Guglielmi, beyaz toz maddenin Beyaz Saray’ın batı kanadında bulunduğunu söyledi ve önlem olarak binanın tahliye edildiğini belirtti. Beyaz Saray’a yine önlem amaçlı itfaiye ekipleri geldi. Bir süre sonra maddenin tehlikesiz olduğu anlaşıldı.

Beyaz Saray

ABD Gizli Servisi, test sonuçlarını henüz doğrulamasa da ABD basınında maddenin kokain olduğunun tespit edildiği yazıldı. Kokainin nasıl ve ne zaman Beyaz Saray’a geldiği soruşturulmaya devam ediyor.

CBS News’ın haberine göre kokain, Beyaz Saray personeli ve misafirlerinin cep telefonlarını koymak için kullandığı bir dolaptan çıktı. ABD’de federal kurumlara göre kokain, “kötüye kullanım potansiyeli yüksek” bir uyuşturucu olarak tanımlanıyor.

Beyaz Saray’ın batı kanadı.

Beyaz Saray’ın batı kanadı, Oval Ofis dahil olmak üzere başkanın çalışma alanlarını kapsayan bir kısım. ABD Başkan Yardımcısı, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü, Beyaz Saray Basın Sekreteri ve diğer birçok üst derece personel de batı kanadında ofislere sahip.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.