Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi kurucularından İzzettin Küçük: “Yerel seçimlerde Saadet Partisi’yle güçlü bir işbirliği yapılacak”

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM’de grup kurma konusunda anlaştı. Grup, Saadet Partisi çatısı altında kurulacak. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün (5 Temmuz) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yeniden genel başkanlığa seçildiği için ziyaret ederek kutladı. Gelecek Partisi yetkilileri Akşener ziyareti ve kurulacak yeni grup hakkında Medyascope‘a konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, dünkü (5 Temmuz) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu görüşmesinin Akşener’in kongrede tekrar genel başkanlığa seçilmesine dair “Hayırlı olsun” ziyareti olduğunu söyledi. 

“Muhalefetle işbirliğine hazırız”

Feramuz Üstün, muhalefetle her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti ve Saadet Partisi’yle kurdukları grupla ilgili “Uyumlu çalışma konusunda kararlılık var” dedi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İzzettin Küçük, Davutoğlu ve Karamollaoğlu açıklamasına ilişkin “Saadet Partisi ismi altında sonuçta 20 milletvekiliyle Meclis’te grup kuruldu. Artık Meclis’te altıncı bir grup var” diye konuştu.   

Akşener ziyaretinin nezaketen yapıldığını söyleyen Küçük, “Bizim asıl gündemimiz Temel Karamollaoğlu ile görüşmemiz ve Meclis’te 20 kişilik bir grupla altıncı grubu oluşturmamız. Yerel seçimlerde Saadet Partisi’yle işbirliği yapılacak hem de güçlü bir işbirliği. Bunlar da dile getirildi” diye konuştu.

“Kemal Bey de grubun kurulmasından çok memnun”

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Siyasi İşler Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Akşener’e son gelişmeler hakkında bilgi verildiğine dikkat çekti:

Tabii ki son gelişmelerin bilgileri verildi. Kemal Bey’e de aynı şekilde bilgi verildi. Kemal Bey de grubun kurulmasından çok memnun ve kurulması da gerekiyordu başından beri. Demokrat Parti’nin genel başkanıyla da bayramdan önce görüşmüştük. Dolayısıyla Millet İttifak’ının bileşenleriyle her zaman gelişmeleri paylaşıyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.