Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Adaletsizlik: Türkiye’nin yeni normali

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Necip Hablemitoğlu suikastı davası kapsamında MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen Nuri Gökhan Bozkır’ın firar etmesini ele aldı.

Yetkin, yazısına Şengül Hablemitoğlu’nun sözleriyle başladı:

“Allah’ın cezaları kırmızı bültenle arayıp istediniz, operasyon da yaptınız. Artık ne yaptınızsa? Bize duruşmalar boyu ne izlettiniz siz, biz anlamadık. Edebimizle katıldık, size bizim gücümüz yetmez. Bizim kaybımız geri gelmez. Ancak bu ülkeye de adalet gelmez. İnanan varsa buyursun inansın, benim ne güvenim ne de inancım var…”

Adaletsizliğin artık Türkiye’nin yeni normali olduğunu söyleyen Yetkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eşi Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de Ankara’da öldürülmesi suçuna karışmaktan yargılanan Gökhan Nuri Bozkır’ın yurtdışına kaçtığının 6 Temmuz’da anlaşılmasının hemen ardından Twitter hesabında yazdı. Özel Kuvvetlerde yüzbaşı rütbesine dek yükselmiş olan Bozkır, MİT ve Emniyetin girişimleriyle Ukrayna’da yakalanmış, bunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bizzat duyurmuş, Türkiye’ye getirilmişti. Şengül Hablemitoğlu adaletsizlik çığlığı atarken ondan bahsediyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.