Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BBC spikeri pedofili ile suçlanıyor

İngiltere’de bir BBC spikerinin, reşit olmayan birine görüntülerini paylaşması için 35 bin pound para verdiği ortaya çıktı.

Kimliği açıklanmayan erkek spiker, görevinden uzaklaştırıldı. Gencin annesi, The Sun’a konuştu ve şu an 20 yaşında olan çocuğunun, 17 yaşından beri spikerle temas halinde olduğunu söyledi: “Çok büyük paralar vardı, her seferinde yüzlerce ya da binlerce pound yolluyordu. Bir keresinde tek seferde 5 bin pound göndermişti. Para, çocuğumun cinsel içerikli fotoğrafları karşılığında gönderilmişti. BBC’deki bu adamı çocuğumun hayatını mahvettiği için suçluyorum.”

Anne; şu an 20 yaşında olan çocuğunun, BBC spikerinin ona verdiği para ile “kokain bağımlısı” olduğunu söylüyor.

BBC, annenin iddiasını doğrulayarak ilk şikayetin Mayıs ayı ortasında yapıldığını ve araştırmaya başladığını açıkladı. Ancak spiker, The Sun haberi yayınlayana kadar yayında kalmaya devam etti. BBC spikeri görevden aldıktan sonra bir iç soruşturma da başlattı.

Annenin neden The Sun’a konuştuğu ise henüz net değil. Muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen The Sun, vatandaşlara haber karşılığında ödeme yapmasıyla nam saldı. Gazete, bu olay özelinde bu iddiayı reddediyor.

Annenin sözlerinin devamı şöyle: “Çocuğum parasının bittiğini söyledi ve birden parası oldu. BBC’ye yaptığımız iki şikayet arasında bu spikerle bir konuşma yapmadığı çok açıktı çünkü onun çok önemli olduğunu düşünüyorlardı. “Biz asla bir soruşturma istemedik. Sadece BBC’nin o spikere, bu yaptığını durdurmasını söylemesini istedik. BBC güvenlik şefi bize olmayan bir numara verdi.”

Başta The Sun’ın ismi duyurmamasıyla birlikte, BBC’nin erkek spikerleri içinden bu ismin kim olabileceğine dair sosyal medyada çokça paylaşım yapıldı. Bu spikerin kim olduğu henüz belli değil.

Birleşik Krallık yasalarına göre spiker, 17 yaşındaki bir çocuğun cinsel içerikli fotoğraflarını talep etmişse, 26 haftadan başlayan bir hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. Şu an 20 yaşında olan gencin, 18 yaşına kadar BBC spikerine cinsel içerikli fotoğraf yollamadığı ortaya çıkarsa, söz konusu spiker ceza almayabilir.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.