Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Sözcüsü Günay: “Eylül ayında kongremizi toparlayarak süreçten çıkardığımız derslerle yolumuza devam edeceğiz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, yeniden yapılanma çalışmaları ve bu çerçevede yapacakları halk toplantılarına ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Günay, bugünden (10 Temmuz)  itibaren 25 Temmuz’a kadar sekiz bölgede toplumun değerlendirmelerine, eleştiri ve özeleştirilerine açık halk toplantıları yapacaklarını söyledi.

“Bugünden başlayarak 25 Temmuz’a kadar sekiz bölgede halk toplantıları yürütülecek”

Günay’ın konuşmasındaki öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bugünden başlayarak 25 Temmuz’a kadar sekiz bölgede bu tartışmaları toplumun geniş bir kesimiyle yapacağımız halk toplantılarıyla yürüteceğiz. Partimiz şeffaf ve büyük bir cesaretle kendisini halkların değerlendirmelerine, eleştiri ve öz eleştirilerine açmıştır çünkü biz öncelikle kendi mücadelemize ve halkımızın ferasetine önem veriyoruz.” 

“20 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arasında çalıştay ve atölyeler yapılacak”

“Halk toplantılarından çıkan sonuçlarla 20 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arasında yapacağımız çalıştay ve atölyelerle bir kez daha ele alacağımız bu görüşler üzerinden konferans ve kongre süreci yürütülecektir. Bu tespit, öneri ve eleştiriler ışığında çalıştay ve atölyelerde örgütlenme modeli, siyaset biçimi ve siyasal gelişme hakkında yol haritalarımız yeniden belirlenecektir. Atölye ve çalıştaylara, akademisyen, aydın, yazar ve konunun uzmanı kişilerde dahil edileceklerdir. Bu aşama tamamlandıktan sonra Ağustos’un ikinci yarısında genel konferanslarımızı toparlayıp tartışmaları sona erdimeyi ve nihayetinde de Eylül başında kongremizi toparlayarak bu süreçten çıkardığımız derslerle birlikte yolumuza devam edeceğiz.”   

“Vedat Aydın cinayeti Kürt siyasetinin varlığına yönelik ilk faili meçhul cinayet”

“Bugün HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın katledilmesinin ve cenazesinde yaşanan katliamın yıldönümü. Aydın’ı sevgi ve saygıyla anarken 5 Temmuz 1991’de kaçırılmasının ve 10 Temmuz’da Diyarbakır’da yüz binlerce kişi tarafından toprağa verilmesinin üzerinden tam 32 yıl geçti. Cenazesinde devletin gerçekleştirdiği katliamı hepiniz biliyorsunuz ve tarih sayfalarına kaydedildi bu katliam. Vedat Aydın cinayeti Kürt siyasetinin varlığına yönelik gerçekleştirilen ilk faili meçhul aslında faili belli cinayet olarak kayıtlara geçti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.