Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukraynalı aşırı milliyetçiler, 100 bin Polonyalıyı öldürmüştü: Zelenskiy, Volhinya Katliamı kurbanlarını andı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, 1943’te gerçekleşen katliamın kurbanlarını anmak için bir araya geldi.

Volhinya Katliamı’nda Nazi destekçisi Ukraynalı aşırı milliyetçiler, Polonyalıların köylerine baskınlar düzenlemişti. Stepan Bandera önderliğindeki aşırı milliyetçi Ukraynalıların, tahminen 100 bin Polonyalıyı öldürdüğü düşünülüyor. Polonya ve Ukrayna liderleri kurbanları beraber ansa da, Varşova hala Kiev’den resmi bir özür bekliyor.

Polonya olayı bir “soykırım” olarak tanımlıyor. Ukrayna yönetimi bu tanımlamaya karşı. Polonya, Ukrayna’ya Rus işgali karşısında destek veren ülkelerden biri.

Andrzej Duda & Volodimir Zelenskiy

Zelenskiy’nin bu anmaya katılması, Putin’e karşı sembolik bir değer de taşıyor. Rusya lideri Kiev yönetimi, Bandera ve diğer Nazi işbirlikçilerine benzetmişti.

Polonya, işgal başladığından beri Ukraynalılara kapılarını açmış durumda. Polonya’da bir milyondan fazla Ukraynalı mülteci var.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.