Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Wimbledon Tenis Turnuvası: Çeyrek final eşleşmeleri belli oldu | Djokovic, Alcaraz, Swiatek ve Sabalenka yoluna devam ediyor

Tenis sporunun büyük organizasyonlarından Wimbledon Tenis Turnuvası’nın 136. edisyonunda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Tek erkekler dördüncü turunda Matteo Berrettini’yi 3-1 geçen dünya 1 numarası Carlos Alcaraz, çeyrek finalde Holgen Rune ile eşleşti. Son şampiyon Novak Djokovic ise Hubert Hurkacz’ı aynı skorla mağlup ederek çeyrek finalde Andrey Rublev’in rakibi oldu. Tek kadınlarda ise dünya 1 numarası Iga Swiatek dördüncü turda Belinda Bencic’i 2-1 geçerek, çeyrek finalde Elina Svitolina ile eşleşti.

2023 Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler dördüncü tur mücadelesinde, dünya 1 numarası 20 yaşındaki İspanyol raket Carlos Alcaraz, İtalyan rakibi Matteo Berrettini’yi 3-6, 6-3, 6-3 ve 6-3’lük setlerle 3-1 mağlup etti. Adını çeyrek finale yazdıran Alcaraz, dördüncü turda Grigor Dimitrov’u eleyen Danimarkalı tenisçi Holger Rune ile eşleşti.

Karşılaşmanın özeti:

Tek erkekler dördüncü turunda ertesi güne uzayan karşılaşmada ise son şampiyon ve dünya 2 numarası 36 yaşındaki Sırp raket Novak Djokovic, Polonyalı tenisçi Hubert Hurkacz’ı 7-6, 7-6, 5-7 ve 6-4’lük setlerle 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibi ise Alexander Bublik’i eleyen Rus raket Andrey Rublev oldu.

Hurkacz’ın kusursuz sayısına karşılık Djokovic’in alkışı:

Müthiş rallide sayı Hurkacz’ın:

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1678403818277466112?s=20

Karşılaşmanın özeti:

Tek erkekler dördüncü turundaki bir diğer eşleşmede ise dünya 3 numarası Rus raket Daniil Medvedev, Çek tenisçi Jiri Lehecka’ya karşı 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 üstünken rakibinin maçtan çekilmesiyle çeyrek finale yükseldi. Medvedev’in çeyrek finaldeki rakibi ise Stefanos Tsitsipas’ı mağlup eden Birleşik Amerikalı tenisçi Christopher Eubanks oldu.

Tek erkeklerde çeyrek final tablosu:

Tek kadınlar dördüncü tur eşleşmesinde dünya 1 numarası 22 yaşındaki Polonyalı raket Iga Swiatek, 2 kez maç puanından geri döndürdüğü karşılaşmada İsviçreli tenisçi Belinda Bencic’i 6-7, 7-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1 mağlup etti. Swiatek’in çeyrek finaldeki rakibi ise Victoria Azarenka’yı mağlup eden Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina oldu. 

Karşılaşmanın özeti:

Tek kadınlar dördüncü tur eşleşmesinde dünya iki numarası 25 yaşındaki Belaruslu tenisçi Aryna Sabalenka, Rus tenisçi Ekaterina Alexandrova’yı 6-4 ve 6-0’lık setlerle 2-0 mağlup etti. Sabalenka’nın çeyrek finaldeki rakibi ise dördüncü turda Mirra Andreeva’yı mağlup eden Birleşik Amerikalı tenisçi Madison Keys oldu.

Karşılaşmanın özeti:

Bir diğer tek kadınlar dördüncü tur eşleşmesinde ise dünya 3 numarası 24 yaşındaki Kazak tenisçi Elena Rybakina, ilk sette 4-1 üstünlüğü varken rakibi Beatriz Haddad’ın sakatlığı sebebiyle karşılaşmadan çekilmesiyle çeyrek finale yükseldi. Rybakina’nın çeyrek finaldeki rakibi ise Petra Kvitova’yı eleyen Tunuslu raket Ons Jabeur oldu.

Tek kadınlarda çeyrek final tablosu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.