Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jimnastikçileri taciz ettiği için ömür boyu hapis cezası almıştı: Hapiste bıçaklı saldırıya uğradı

ABD Milli Jimnastik Takımı’nın eski doktorlarından Larry Nassar, geçtiğimiz yıllarda sporculara karşı işlediği cinsel suçlardan 175 yıl hapis cezası almıştı. Nassar, hapishanede başka bir mahkumun bıçaklı saldırısına uğradı.

Florida’da yaşanan olayda 59 yaşındaki Larry Nassar, iki kez boynundan, altı kez göğsünden ve iki kez sırtından bıçaklandı. Durumu stabil, akciğerlerinde çökme meydana geldi. 500’den fazla kurbanı olduğu düşünülen Nassar, 2018’de toplam 175 yıl hapis cezası almıştı.

Hapishane yönetimi olay hakkında soruşturma başlatıldığını, olayda başka hiçbir mahkumun zarar görmediğini açıkladı.

Larry Nassar

2016’da görülen davalarda, Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Simone Biles, Aly Raisman ve McKayla Maroney gibi sporcular da Nassar’ın cinsel tacizine dair ifade vermişlerdi. Sporculardan bazıları, yaşadıkları istismarı antrenörler ve doktorlar da dahil olmak üzere başka yetişkinlere anlattıklarını, ancak reddedildiklerini söylediler.

Jimnastikçilerin neredeyse tamamı, Larry Nassar’ın cinsel tacizine uğradıkları zaman henüz reşit değillerdi. Bu, Nassar’ın çocuk istismarından da ceza almasını sağlamıştı.

Davaların ardından ABD Jimnastik birliği, kurbanlara toplam 380 milyon dolar tazminat ödedi. Michigan eyaleti de, 500 milyon dolarlık bir anlaşmayı kurbanlara sundu.

ABD’li jimnastikçiler Aly Raisman, Simone Biles, McKayla Maroney ve Maggie Nichols, mahkemede ifade verirken.
Nassar’ın cezasının açıklandığı an.

Yargıç: “Ölüm fermanını imzaladım.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.