Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Menzil şeyhi Seyyid Abdülbâkî Erol (Elhüseynî) hayatını kaybetti

Nakşibendiliğin kolu Menzil tarikatının şeyhi Abdülbâkî Erol, hayatını kaybetti. Erol’un cenazesi, Adıyaman-Menzil’den kaldırılacak.

Emsey Hastanesi’nde sağlık sorunları nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü bilinen Menzil şeyhi Abdülbâkî Erol, bugün (12 Temmuz) saat 14:10’da hayatını kaybetti.

Menzil Cemaati’nin açıklamasına göre 74 yaşında hayatını kaybeden Erol, Adıyaman’da defnedilecek. Açıklamada, “Cenaze namazı Adıyaman Menzil köyünde kılınacaktır. Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayınız. Cenaze namazına iştirak etmek isteyenler mümkün olduğunca toplu bir şekilde, trafik kurallarına uyarak Menzil’e gidebilirler” denildi.

Cemaatin açıklaması şöyle:

“Gavs-ı Sânî Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseynî hazretleri tedavi gördüğü Emsey Hastanesi’nde bugün saat 14.10 itibarıyla ahirete irtihal etmiştir. Allah Teala rahmet eylesin. Bütün yakınlarına ve sevenlerine taziyelerimizi sunuyoruz. Cenaze namazı Adıyaman Menzil köyünde kılınacaktır. Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayınız. Cenaze namazına iştirak etmek isteyenler mümkün olduğunca toplu bir şekilde, trafik kurallarına uyarak Menzil’e gidebilirler. Cenaze namazına yetişemezsek üzülmeyelim. Gavs-ı Sânî hazretlerinin aile fertleri taziyeleri kabul etmeye devam edecektir.”

Abdulbaki Erol, abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol 1993’te ölünce tarikatın şeyhi seçilmişti.

Erol’un tarikatı Menzil, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, milletvekili seçimlerinde ise AKP’yi ilk destekleyenlerdi. Tarikatın daha önceki seçimlerde de Erdoğan’ın desteklediği biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.