Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e ziyaret | Yerel seçimlerde iş birliği de gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanlığı’na tekrar seçilen Meral Akşener’i İYİ Parti genel merkezinde ziyaret etti. İki genel başkan, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin yapıldığı 28 Mayıs akşamı ittifak liderleri ile birlikte görüşmüştü. 45 gün sonra Akşener ve Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (13 Temmuz) saat 16:00’da İYİ Parti Genel Başkanlığı’na tekrar seçilen Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da eşlik etti. 

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda tekrar seçilen Akşener’i telefonla arayarak tebrik etmişti. Ancak iki genel başkan arasında yüz yüze bir temas olmamıştı. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın dün (12 Temmuz) İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelmişti. Bir saat süren görüşmenin “hayırlı olsun” ziyareti olduğu belirtilirken, “yerel seçimlerde ittifak” konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. 

İki genel başkanın bugün (13 Temmuz) yaptığı görüşmenin dün genel başkan yardımcıları tarafından planlandığı ve ele alınacak konuların belirlendiği öğrenildi. 

İYİ Partili kaynaklar, yerel seçim stratejisine ilişkin Burak Akburak’ın önümüzdeki hafta partisinin genel merkezinde açıklama yapacağını aktardı. 

Akşener, “hayatta başarılar” dilemişti

CHP ve İYİ Parti 2019 yerel seçimlerinde pek çok ilde ittifak yapmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3. Olağan Kurultayı’nda Millet İttifakı’nın ortaklarına sert mesajlar vererek, “Bundan sonra size hayatta başarılar” demişti. Ayrıca, CHP’den 15 milletvekili istemesini “en büyük pişmanlığım” olarak tanımlamıştı. 

OKUYUN: Akşener’in açıklamaları CHP’de nasıl yankılandı? – İki parti arasında “gerilim” yaratmıyor, yerel seçimlerde iş birliğine engel değil

OKUYUN: Akşener ittifak ortaklarına “Hayatta başarılar” dedi | İYİ Parti’li Cihan Paçacı: “Siyasette kapıyı kapatabilirsiniz ama kilitlemezsiniz”

Kurmaylar, işbirliğinin gündeme gelebileceğini söylemişti 

Akşener’in açıklamalarının ardından Medyascope’a CHP’li yetkililer, sözlerinin parti içi ve tabanına yönelik olduğunu, yerel seçimlerde iş birliğine engel olmadığını belirtmişti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı ise “Siyasette kapıyı kapatabilirsiniz ama kilitlemezsiniz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.