Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli basketbolcu Sertaç Şanlı Fenerbahçe Beko’da

Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden temsilcimiz Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz iki sezonda FC Barcelona forması giyen milli basketbolcu Sertaç Şanlı ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Ülkemizi Turkish Airlines EuroLeague’de temsil eden Fenerbahçe Beko, Milli basketbolcu Sertaç Şanlı ile iki yıllık anlaşmaya vardığını duyurdu. Pivot pozisyonunda görev alan 31 yaşındaki Sertaç, geçtiğimiz iki yılda FC Barcelona forması giymişti. 

1991 yılında Edirne’de dünyaya gelen Sertaç, Anadolu Efes altyapısında basketbola başladıktan sonra, 2008 yılında o zamanki adıyla Türkiye Basketbol İkinci Ligi takımlarından Genç Telekom ile profesyonelliğe adım attı. Burada geçirdiği 2 yılın ardından 2010 yılında Galatasaray’a transfer oldu. Galatasaray’da bulunduğu sürede kiralık olarak Tofaş, Gaziantep ve Uşak Sportif formaları giyen Sertaç, 2015 yılında Trabzonspor’un yolunu tuttu. 2016 yılında ise Beşiktaş’a transfer olan deneyimli pivot, 2016-2017 sezonunda takımının Basketbol Süper Ligi’nde finale yükselmesinde büyük katkı sağladı. Beşiktaşta gösterdiği iyi performansla 2018 yılında Anadolu Efes’e transfer olan Sertaç, lacivert-beyazlılarda geçirdiği 3 sezonda 2 Basketbol Süper Ligi, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 de EuroLeague şampiyonluğu başarılarında rol oynadı. 2021 yazında ise Anadolu Efes’ten ayrılan Sertaç, Avrupa’nın dev ekiplerinden FC Barcelona’ya transfer oldu. FC Barcelona’da ilk sezonunda takımıyla Kral Kupası’nı kazanan Milli basketbolcu, geçtiğimiz sezon ise İspanya Ligi şampiyonluğunu elde etti.

2011 yılından bu yana A Milli Basketbol Takımı kadrolarında yer almaya başlayan Sertaç, 2017 ve 2022’de EuroBasket, 2019 yılında ise FIBA Dünya Kupası’nda Ay-Yıldızlı formayı giydi.

Fenerbahçe Beko’dan Sertaç paylaşımı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.