Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | CHP’de İmamoğlu, muhalifler ve Erdoğan-Gül modeli tartışması

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan CHP’deki Erdoğan-Gül modeli olasılığını ele aldı.

Gazeteci Murat Yetkin, seçim yenilgisi sonrası CHP’de başlayan “değişim” tartışmalarını ele aldı. Yetkin, “CHP’de ‘Kemal Kılıçdaroğlu gitmeli’ diyen muhalifler son günlerde tartışmalı bir ‘değişim modelini’ de konuşuyorlar, diğer model ve senaryoların yanı sıra: Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül modeli. Henüz üzerinde uzlaşılmış bir model değil ama konuştuğum kaynaklar bu tartışmanın devam ettiğini doğruladı” dedi.

Yetkin daha sonra şöyle devam etti:

“CHP’li muhalifler arasında tartışmaya açılan ancak üzerinde henüz mutabakat sağlanmayan bu model, 2002 seçimlerinde siyaset yasağı nedeniyle milletvekili seçilemeyen Tayyip Erdoğan ile AK Parti seçimi kazanınca başbakanlığı üstlenen önceki Abdullah Gül benzeştirmesi üzerine kurulu. Hatırlanacağı gibi, önceki CHP lideri Deniz Baykal’ın önayak olmasıyla Anayasa değiştirilmiş, Erdoğan milletvekili seçilip partinin başına ve başbakanlığa geçmişti. Bu modeli öne sürenler ise İmamoğlu’nun İBB’ye aday olup yeniden seçilmesi, İmamoğlu’nun da desteğini Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’nun yerine geçmesinden yana kullanabileceği iddiasında. Muhalifler arasında az önce saydığım isimlerden (kusura bakmayın, isim kullanmama sözü verdim) Erdoğan-Gül modelini hararetle savunanlar var. Öte yandan Özgür Özel’in özellikle de Erdoğan-Gül benzetmesine karşı çıktığı, modele çok sıcak bakmadığı da biliniyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.