Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Wagner ayaklanmasından sonra ABD ve Rusya istihbarat direktörleri görüştü

Rusya’nın dış istihbarat servisi SVR’nin direktörü Sergey Narışkin, ABD dış iştihbarat servisi CIA’deki mevkidaşı William Burns ile Wagner ayaklanmasını ve Ukrayna konusunu konuştuklarını söyledi.

SVR Direktörü Sergey Narışkin, Rusya’nın TASS haber ajansına yaptığı açıklamada William Burns’ün ilk olarak Wagner ayaklanmasından bahsettiğinin altını çizdi. Narışkin, bir saatlik konuşmanın büyük bölümünde Ukrayna’daki savaşın konuşulduğunu belirtti. CIA’den konu hakkında bir açıklama gelmedi.

New York Times ve Wall Street Journal söz konusu görüşmeyi haberleştirmiş ve Burns’ün ayaklanmada ABD eli olmadığı konusunda Narışkin’e güvence verdiğini söylemişti.

Rusya’daki tarihi ayaklanmanın ardından: Ukrayna’daki savaşın seyri değişir mi? Vladimir Putin’i neler bekliyor?

Burns & Narışkin


Narışkin TASS’a yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya savaşı ile ilgili müzakere kapılarının açılabileceğinin altını çizdi: “Müzakerelerin er ya da geç mümkün olması doğal, çünkü silahlı çatışma dahil her türlü çatışma müzakerelerle sona erer, ancak bunun için koşulların hala olgunlaşması gerekiyor.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.