Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’na bir dava daha: “Kamu görevlisine hakaret” suçundan hapis cezası istemi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, “kamu görevlisine hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’ndaki konuşması sırasındaki sözlerin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yı hedef aldığı belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı konuşması

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın şikayeti doğrultusunda, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’nda sarf ettiği “Cebimizdeki paraları aldınız, yüzde ellisini çaldınız” sözleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık, İmamoğlu’nun “kamu görevlisine hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuzla Belediye Başkanı müşteki Şadi Yazıcı avukatlarının müracaatta bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Yazıcı’nın dilekçesinde, İBB Başkanlığı tarafından 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’nda yaptığı konuşmadan sonra aracına doğru hareket ettiği sırada, alanda bulunan bazı kişilerin Tuzla Belediye Başkanı’nı yuhaladıklarını, yasal protesto ve eleştiri sınırını aşmak suretiyle onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut fiil ve eylemlerde bulunduklarını, bu sırada kürsüde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun; yaşanan bu duruma kendisinden beklenilen devlet adamına yakışır şekilde suhuletin sağlanmasına yardımcı olmasının aksine olayları tırmandırıcı ifadeler kullandığını, halkın saldırgan tavırlarını körüklediğini belirttiği aktarıldı.

İmamoğlu’nun beyanı: “Söz konusu şikayet ciddiyetten uzak ve siyasi saiklerle yapılmıştır”

İmamoğlu’nun avukatı aracılığıyla sunulan beyanında, müştekinin yuhalandığı sırada müvekkilinin üç kez ayağa kalkıp izleyicilere dönerek onları sakinleştirmek ve susturmak için el işaretinde bulunduğunu, söz konusu şikayetin ciddiyetten uzak ve siyasi saiklerle yapıldığını belirtildiği aktarıldı.

Savcılık, İmamoğlu’nun “kamu görevlisine hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Ayrıca iddianamede İmamoğlu’nun, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesi kapsamında “belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması” da istendi.

Öte yandan iddianamede, İmamoğlu hakkında “iftira”, “halkı kin ve düşmanlığa ve suç işlemeye alenen tahrik etme” suçlarından kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.

İmamoğlu ne demişti?

25 Ekim 2022’de düzenlenen Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’nda söz alan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın “Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin 3. etabının tamamlanmasında emeği geçen İBB yetkililerine, Sayın Başkana teşekkür ediyorum. 2. etabı hayata geçiren ve 3. etabı planlayan rahmetli Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum. Bu çevre vizyonunun ilk kuruluşunu ve 1998 yılında 1. etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” sözlerinin ardından salonda uğultu ve ıslık sesleri yükselmiş, gerginlik çıkmıştı.

Yazıcı’nın ardından söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salonda bulunanları sakinleştirmeye çalışarak, “Bırakın, o arkadaş burayı germeye gelmiş. Provokasyona devam ediyor, ilgilenmeyin” diye konuşmuştu. İmamoğlu, konuşmasının devamında “Üç buçuk seneyi yirmi beş seneyle kıyaslamalarına bayılıyorum. Nasıl titretmişiz adamları, dönüyorlar 1994’ten 2019’a kadar yaptıklarını anlatıyorlar. Lan Allah’tan korkun, üç buçuk sene, üç ayını bizden siz çaldınız. Bir buçuk senesi pandemi, yedi sekiz ay cebimizdeki paraları da aldınız, yüzde ellisini çaldınız. O kalan paramızla bu kocaman işleri yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.