Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merdan Yanardağ hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi: İlk duruşma 4 Ekim’de

Televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Yanardağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi, ilk duruşma 4 Ekim’de yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Merdan Yanardağ hakkında hazırladığı iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, Merdan Yanardağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşma 4 Ekim 2023’te yapılacak.

PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili söyledikleri nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor.

25 Haziran’da hakkında resen soruşturma başlatılan Yanardağ, 27 Haziran’da tutuklanmıştı. İddianamede Yanardağ’ın “örgüt liderini siyasi mahkum olarak değerlendiren ve rehin olarak tutulduğunu iddia eden açıklamaların bütün halinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek nitelikte olduğu” belirtilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.