Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LGS tercihleri için kritik gün: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercihleri devam ediyor. 3 Temmuz’da başlayan tercih süreci için son gün 19 Temmuz. Tercih sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz’da açıklanacak.

LGS merkezi sınav sonuçlarının 23 Haziran’da açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da tercih dönemi başladı. Tercih dönemi 19 Temmuz’a kadar sürecek.

Tercih sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz’da “meb.gov.tr” adresinde ilan edilecek.

LGS tercih nasıl yapılır?

Adaylar, “merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar”, “yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar” ve “pansiyonlu okullar” olmak üzere üç grupta tercih yapabilir.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından e-okul.meb.gov.tr adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilir. Yapılan tercihler ortaokul müdürlüklerine onaylatılmalı. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

LGS’ye kaç öğrenci katıldı?

1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı yüzde 82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı ve 500 tam puan aldı. Testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.