Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Geçen ay, Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15’e yükseltti. Böylece, 27 ay sonra ilk kez faiz artırıldı. Bu ayki faiz kararı da bugün (20 Temmuz) 14.00’te açıklanacak.

Merkez Bankası PPK, toplantı takvimi belli oldu. Buna göre; Merkez Bankası faiz kararını bugün saat 14.00’te açıklayacak.

TCMB, haziranda 27 ay sonra ilk kez faiz artırdı, politika faizi yüzde 8,5’ten yüzde 15’e çıkarıldı. TCMB Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan ile Para Politikası Kurulu (PPK) ilk toplantısında faizi 650 baz puan artırdı.

Beklentilerin gerisinde kalan faiz kararının ardından döviz kuru ve altın fiyatları yükseldi.

Faiz beklentisi ne yönde?

Faiz kararı öncesi AA Finans’ın beklenti anketine katılan 20 ekonomist, politika faizinin 500 baz puan artırılarak yüzde 20’ye çekileceğini tahmin ediyor.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında. Yılsonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.