Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Genelkurmay Başkanı’nın kim olduğunu biliyor musunuz?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) belirsizlik yaşandığını söyledi ve YAŞ’ta değişiklikler olabileceğine işaret etti.

“‘Genelkurmay Başkanı’nın kim olduğunu biliyor musunuz?’ diye sorduğumda eminim hâlâ ‘Bilmiyoruz, çünkü artık bir önemi yok. Vesayet bitti’ diye yanıtlayanlar olacaktır” diyen Yetkin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde belirsizlik yaşandığını söyledi.

Yetkin şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 28 Mayıs seçimini kazandıktan sonra 3 Mart’ta ilan ettiği yeni kabinesinde Millî Savunma Bakanlığına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i atadı. Bu durumda TSK’daki geleneklere göre beklenen, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in Genelkurmay Başkanlığına atanmasıydı; meraklıları da bunun zaten böyle olduğunu var saydı. Ancak durumun böyle olmadığı kamuoyuna TSK’nın resmi Twitter sayfasıyla yansıdı. Orgeneral Avsever’in Kazakistan temaslarında unvanı ‘Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen‘ diye geçiyordu. Kırk küsur yıldır siyaset haberciliği yapan ve meslekte diplomasi ve savunma muhabiri olarak yetişen bir gazeteci olarak bu ifadeyle ilk defa karşılaşıyordum.”

Yetkin, YAŞ’ta değişiklik olabileceğinin altını çizdi:

“YetkinReport’a bilgi veren kaynaklar, bu durumda YAŞ toplantısında Erdoğan’ın göreve daha geçen yıl atamasına rağmen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun da değiştirmesi ihtimalinin bulunduğunu öne sürüyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.