Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YKS sonuçları açıklandı

17-18 Haziran’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinden açıklandı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

2023 yılı üniversite sınavı 17 ve 18 Haziran günlerinde tüm yurtta eş zamanlı olarak düzenlendi. Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı.

Üniversite adayları sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebiliyor.

ÖSYM Başkanı’ndan açıklama

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ersoy, başta adaylar olmak üzere, sürece katkı sunan öğretmenleri ve eğitim camiasını, adayları sınava hazırlayan velileri ve ailelerini tebrik etti.

Ersoy şöyle konuştu:

“2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylarımız öncelikle ilgi ve yeteneklerini dikkate almalı, tercih etmeyi düşündüğü bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalılar. Yayınlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okumalarını, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Özvar: “YKS Tercih Listem modülünü kullanarak tercih listesi oluşturabilirsiniz”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar da Twitter hesabından sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Özvar, “Bugün, üniversite adaylarımızın ve ailelerimizin heyecanla beklediği an geldi. YKS sonuçlarının adaylarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle adaylarımıza bazı mesajlar vermek istiyorum” dedi.

Özvar tercih sürecine ilişki şöyle dedi:

“Önünüzde, sizlerin bundan sonraki yükseköğretim hayatını belirleyecek tercih dönemi var. İstediğiniz programlar hakkında en kapsamlı ve doğru bilgiye YÖK Atlas aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

YÖK Atlas ile programların altyapıları, akademik kadroları, yerleşen öğrenciler, başarı sıralamaları ve kontenjanlar gibi birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tercih edeceğiniz programlar hakkında karar verirken Lisans & Önlisans Tercih Sihirbazı modülünden detaylı bir inceleme yapabilirsiniz. YKS Tercih Listem modülünü kullanarak tercih listesi oluşturabilirsiniz.”

3 milyon 527 bin aday başvurdu

17-18 Haziran’da yapılan YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 527 bin 463, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) 2 milyon 573 bin 136, üçüncü oturum Yabancı Dil Testi’ne (YDT) 338 bin 14 aday başvurmuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2022-YKS’den itibaren SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulamasına son verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.