Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli basketbolcu Onuralp Bitim, NBA takımlarından Chicago Bulls ile anlaştı

ESPN kaynaklı Adrian Wojnarowski haberine göre; geçtiğimiz sezon Frutti Extra Bursaspor forması giyen Milli basketbolcu Onuralp Bitim, NBA takımlarından Chicago Bulls ile two-way (çift yönlü) kontrat üzerinde anlaşma sağladı. Milli basketbolcu bu kontratla birlikte hem Chicago Bulls’ta hem de G-League takımı Windy City Bulls’ta forma giyebilecek.

ESPN kaynaklı Adrian Wojnarowski haberine göre, geçtiğimiz sezon Frutti Extra Bursaspor forması giyen 24 yaşındaki Milli basketbolcu Onuralp Bitim, NBA takımlarından Chicago Bulls ile two-way (çift yönlü) kontrat üzerinde anlaşmaya vardı. 

Çift yönlü kontratın statüsü gereği Onuralp Bitim, Chicago Bulls’ın yanı sıra G-League ekibi Windy City Bulls forması da giyebilecek. Normal sezonda maksimum 50 NBA maçına çıkabilecek Onuralp, yıllık 560 bin dolar kazanacak. Chicago Bulls’un, G-League ekibi Windy City Bulls’u bir dönem ülkemizde Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen ve Galatasaray formaları giymiş Henry Domercant çalıştırıyor.

Anadolu Efes altyapısından yetişen Onuralp Bitim, 2019 yılında Pınar Karşıyaka’ya transfer olmuştu. Karşıyaka’da geçirdiği iki sezonun ardından 2021 yılında Frutti Extra Bursaspor’a transfer oldu. Bursa ekibi ile kariyerini ayağa kaldıran Onuralp, ilk sezonunda takımının 7Days EuroCup’ta finale kadar ilerlemesinde önemli rol oynadı. Geçtiğimiz sezon ise performansını daha da artıran Onuralp, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 18.4 sayı, 4.8 ribaund ve 3.6 asist ortalamaları ile tamamlayarak, En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu ve Sezonun En İyi Beşi’ne seçildi. 7Days EuroCup’ta da 18 karşılaşmada forma giyen Onuralp, 18.1 sayı, 3.8 ribaund ve 3.2 asist ortalamaları ile Sezonun En İyi İkinci Beşi’ne seçildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.