Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’den “muazZAM Bir Sergi” | Kaftancıoğlu: “Hepimizi korkunç bir zam fırtınası bekliyor”

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde zamlara tepki göstermek için “muazZAM Bir Sergi” açıldı. Sergide, genel seçimlerden önce ve sonra ürünlere gelen zamlar derlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, zamların tek sorumlusunun AKP iktidarı ve tek adam yönetimi olduğunu söyledi.

“Saray sosyetesini saymazsak olan fakire, emekliye, kadınlara oluyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nın binası önünde “muazZAM Bir Sergi” açıldı. Sergide, seçim döneminden önce ve sonra ürünlere gelen zamlar derlendi. Ürünler arasında, su, makarna, et, yoğurt, çay, mercimek, kahve, hijyenik ped yer aldı.

Canan Kaftancıoğlu, AKP’nin seçimlerden sonra zam furyası başlattığını ve bunun devam edeceğini söyledi, “Ne yazık ki görünen köy kılavuz istemiyor. Yılın ikinci yarısında da korkunç bir zam fırtınası bekliyor hepimizi. Saray sosyetesi ve her türlü ekonomik krizden daha da zenginleşerek çıkan bir avuç mutlu azınlığı saymazsak eğer, olan yine fakire fukaraya, işçiye, emekliye, emekçiye, kadınlara, öğrencilere ve çocuklarımıza oluyor” dedi.

“Tek sorumlu AKP iktidarı ve tek adam yönetimi”

Yaşanılan ekonomik krizin sorumlusunun AKP iktidarı ve tek adam yönetimi olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu süreçlerin tek ama tek sorumlusunun iktidar olduğunu ve çarenin yine vatandaşlarımızda olduğunu tekrar edeceğiz. Bugünden itibaren İstanbulumuzun 39 ilçesinde bütün pazarlarda, örgütlerimizle birlikte ‘muazZAM’ stantlarımızı açacağız. Zamlarla ilgili broşürlerimizi dağıtacağız. Vatandaşlarımızı dinlemeye başlayacağız. Çalışmamızın yine önemli bir ayağı da şu anda sizlerin de görmüş olduğu ‘muazZAM Bir Sergi’ dediğimiz zam sergisi olacak. Sergi boyunca göreceğiniz ürünlerin tamamı seçimden 50 gün önceki fiyatlarıyla 50 gün sonraki fiyatları konularak teşhir edilecek. Aynı zamanda güya zam adı altındaki maaş artışları ve ürünlerdeki astronomik yükseliş ve bu yükselişle maaşların kıyaslaması sergimizin ana konularından biri olarak gözlemlenecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.