Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

OECD araştırması: Türkiye geçim sıkıntısında zirvede

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), “Yüksek Enflasyon Ortamlarında Temel İhtiyaçları Karşılama Endişeleri” başlıklı araştırmasını yayınladı. Araştırma, Türkiye için dramatik bir tabloyu ortaya koydu.

OECD’nin 38 üye ülkesi arasında geçim sıkıntısını en çok yaşayan ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıktı. Yüksek Enflasyon Ortamlarında Temel İhtiyaçları Karşılama Endişeleri raporuna göre Türkiye’de ailelerin yüzde 70’inden fazlası, söz konusu ihtiyaçları karşılamakta güçlük çekiyor.

Türkiye’yi takip eden ülkeler ise sırasıyla Şili, Meksika, Portekiz, İspanya, Yunanistan, Kanada, Polonya ve İsrail. Bu ülkelerdeki ailelerin yüzde 50’sinden fazlası, benzer sıkıntılar yaşıyor.

Geçim sıkıntısını en az yaşayan OECD ülkeleri ise Danimarka ve İsviçre. Bu ülkelerde geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin oranı yüzde 30’dan az.

OECD ortalaması yüzde 47.

OECD araştırmasına katılanların sadece yüzde 33’ü, ekonomik sıkıntılara karşı hükümetlerinin yapacakları yardıma güveniyor.

Kaynak: OECD

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.