Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasındaki gerilim sürüyor. Bülent Kerimoğlu katıldığı bir televizyon programında, İmamoğlu’nun kendisine “Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?” dediğini söyledi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu dün akşam (24 Temmuz 2023) TV100’de yayımlanan “Taksim Meydanı” programına konuk oldu. Kerimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin genel merkezinde cumartesi günü (22 Temmuz 2023) düzenlediği belediye başkanları toplantısında İmamoğlu’yla yaşadığı gerilime ilişkin konuştu.

Pazar günü (23 Temmuz) İBB Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Kerimoğlu, “Partimizde gerek milletvekilliği, belediye başkanlığı, PM üyeliğinin dile getirilmesi çok olağan bir olaydır. Şu anda kongre sürecindeyiz, önümüzdeki günlerde Kurultay olacak. Tüzük değiştiğinde, üyeye dönük bir ön seçim söz konusu olduğunda, İBB başkanlığı için yapılacak bir ön seçimde aday olmak istediğimi ifade ettim” dedi.

“Genel Başkan’a yönelik PM’de bir organizasyon yapmak gayri ahlakidir”

Toplantı sırasında İmamoğlu’nun “En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?” dediğini söyleyen Kerimoğlu, “Bakırköy’ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nin dört yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum. Bu toplantılar CHP’nin daha başarılı olması niyetiyle yapılmış olsa yine anlaşılabilir bir şey ama gizli saklı yapılıyorsa, CHP’nin başarılarını artırmaktan ziyade Genel Başkan’a yönelik PM’de bir organizasyon yapmak gayri ahlakidir. Bunu yapacaksanız görevinizi bırakarak yapmanız gerekir” diye konuştu.

“Bu tür toplantıları etik bulmuyorum”

İmamoğlu’nun düzenlediği Zoom toplantısıyla ilgili de konuşan Kerimoğlu, “Parti içinde her türlü konunun konuşulması gerektiğine inanan birisiyim. Asla bir iftirada bulunmadım, partimizin kurullarında yapılan bir toplantıda düşüncelerimi açık yüreklilikle söylerim. Orada ‘Yerel seçimlere dönük çalışma yapmamız gerekiyor, bunları bir kenara bıraktık basında CHP’yi tartıştırıyoruz. Bir Zoom toplantısında partinin hiyerarşisine uymayan, disiplinine uymayan bu tür toplantıları da etik bulmuyorum, gayri ahlaki buluyorum’ dedim” dedi.

“2019 yerel seçimlerinde kim olsa kazanırdı”

Kerimoğlu şöyle devam etti:

“O seçimde her kim aday olsaydı kazanırdı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. 16 Nisan 2017 referandumunda zaten CHP’nin İstanbul’da yerel seçimleri kazanacağı belliydi. Esas zora sokan 2019’da 13 bin oyla yerel seçimleri kazanmamızdı. Parti ilkelerine bağlı temiz bir insan olsa Genel Başkanlığı bugün bırakırım. Sayın Genel Başkan ‘Değişim kaçınılmazdır, her konuda değişim olacaktır. Bir gün ben de bu değişimin mutlaka gerçekleşmesi için gerekli adımları atacağım. Partiyi, ehil ellere, liyakatli kadrolara, başarılı, geçmişiyle CHP geleneğini temsil edebilecek insanlar var ise onlara bırakacağım’ dedi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.