Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA takımlarından Charlotte Hornets satılıyor: 13 yıllık Michael Jordan dönemi sona eriyor

NBA yönetim kurulu 13 yıldır Michael Jordan’ın sahipliğindeki Charlotte Hornets’in satışına onay verdi. Yaklaşık 3 milyar dolarlık değerlemesi yapılan Hornets’in, önümüzdeki hafta Gabe Plotkin ve Rick Schnall’ın liderliğindeki bir gruba satışının gerçekleşmesi bekleniyor. Satış sonrasında Michael Jordan azınlık hissesini elinde tutacak.

NBA yönetim kurulu, efsane isim Michael Jordan’ın sahipliğindeki Charlotte Hornets satışı için onay verdi. Hornets, Gabe Plotkin ve Rick Schnall liderliğindeki bir grup tarafından yaklaşık 3 milyar dolar değerleme ile satın alınacak. Söz konusu satışın önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

2010 yılında Hornets’in çoğunluk hissesini 275 milyon dolar karşılığında alan Michael Jordan, 13 yılın ardından kulübün çoğunluk hissedarlığına veda edecek. Satışın ardından Jordan’ın küçük bir hisseyi elinde tutarak azınlık hissedarı olarak devam etmesi bekleniyor.

NBA yönetim kurulu tarafından yapılan oylama 29-1 evet oyu ile satışın yapılmasına onay verildi. Satışa karşı çıkan tek isim ise New York Knicks sahibi James Dolan oldu. Takım müstakbel sahiplerinden Plotkin, Atlanta Hawks’ta, Rick Schnall ise Hornets’te azınlık hisse sahibiydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.