Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin, Rusya’da cinsiyet değiştirmeyi yasakladı

Vladimir Putin, Rusya’da halihazırda zor bir dönemden geçen LGBTİ+ topluluğuna karşı bir kararın daha altına imza attı.

Rusya’da yaşayanların, resmi olarak veya tıbbi olarak cinsiyet değiştirmeleri yasaklandı. Rusya parlamentosu Duma yasayı, oybirliğiyle kabul etti. Kişinin cinsiyetini değiştirmeye yönelik her türlü tıbbi müdahalenin yasaklamanın yanı sıra, resmi belgelerde veya kamu kayıtlarında kişinin cinsiyetinin değiştirilmesi de resmen yasaklandı.

İstisnai bir durum olarak, doğuştan gelen anomalilerin tedavisine yönelik tıbbi müdahaleler devam edebilecek.

Yeni yasaya göre evlilikten sonra cinsiyet değiştiren kişilerin evlilikleri de iptal edilecek, transların koruyucu aile olmasının ve evlat edinmesinin önü kapanacak.

Kremlin’in, “Rusya’nın geleneksel değerlerini” korumaya çalıştığı söyleniyor ve LGBTİ+’lara karşı alınan kararların altında “batı karşıtı politikalar” olduğu belirtiliyor.

Rusya ve Putin, 2020’de eşcinsel evliliği yasaklayan bir anayasa reformu da yapmıştı.

Güney Asya’da ilk kez bir ülke eşcinsel evliliği tanıdı

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.