Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da askerlik için tavan yaş yükseltildi

Ukrayna’nın işgalinde istenen sonuçların alınamaması, Kremlin yönetimini alternatif önlemlere itmeye devam ediyor.

Son alınan önlemlerden birine göre, Rus erkekler için askerlik tavan yaşı artırıldı. Yeni uygulamaya göre 27 olan yaş sınırı, 30’a çıkarılacak. Kremlin, aktif asker sayısını artırmayı amaçlıyor.

Rusya parlamentosu Duma’nın alt kanadı değişikliği kabul etti. Duma Savunma Komitesi Başkanı Andrey Kartapolov milletvekillerine “Daha şimdiden büyük bir savaşın kokusu geliyor” dedi ve uyarıda bulundu. Kartapolov’a göre, askerlikten “firar edecek” insanların sayısı da artabilir.

Rusya’da askerlik çağına gelen tüm erkeklerin bir yıl boyunca zorunlu askerlik hizmeti yapması isteniyor.

Tasarı, Duma’nın üst kanadı ve Vladimir Putin tarafından onaylandıktan sonra 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek.

Duma

24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna işgali, Rusya’nın istediği gibi ilerlemiyor ve Kremlin zayiatları açıklamaktan kaçınıyor. Geride kalan sonbaharda Kremlin, 300 bin askerin seferber edileceğini duyurunca, on binlerce kişi Rusya’yı terk etmişti.

Yeni yasalara göre Rus erkekler, haklarında seferberlik belgesi çıktıktan sonra ülkeyi terk edemiyor.

Rusya daha çok kişiyi silah altına almak için kanunları değiştiriyor

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.