Antalya-Kemer’deki orman yangınında 4. gün

Antalya-Kemer’de ormanlık alanda başlayan orman yangını 4. gününde. Beydağı Sahil Milli Parkı’nın dağlık ve kayalık olması nedeniyle söndürme çalışmaları zorlaşıyor.

Antalya-Kemer’de 24 Temmuz’da başlayan orman yangını 4. gününde de devam ediyor. Yangının olduğu bölgenin dağlık olması nedeniyle ulaşım güçlükle yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangınla ilgili açıklama yaptı ve “Kemer’deki yangın kontrol altına alınmış olmamakla birlikte arazi koşullarının derin vadiler, sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle bugüne kadar karadan müdahale edilememiştir. Yangının başlamasından 8 dakika sonra hava ve kara araçlarıyla olay yerine intikal edilmiştir. Havadan söndürme çalışmalarına başlanmış, gece görüş helikopteriyle bugüne kadar havadan müdahale devam ediyor. Yangın çok büyük alanda etkili olmamıştır” diye konuştu.

Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgede 3 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yangına havadan müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına karadan 73 arazöz, 7 iş makinesi, 654 personel ve itfaiye araçları yardım ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.