Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ergin Ataman’ın Panathinaikos’u transferlerine devam ediyor: 7 yıldır kariyerini NBA’de sürdüren Juancho Hernangomez yeşil-beyazlılarla anlaştı

Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Yunan devi Panathinaikos, 7 yıldır kariyerini NBA’de sürdüren 27 yaşındaki İspanyol milli forvet Juancho Hernangomez ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Juancho geçtiğimiz yıl Eylül ayında EuroBasket 2022’de İspanya’nın şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı.

Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden deneyimli koç Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, transferlerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl EuroLeague’i 17. sırada tamamlayan Yunan ekibi bu yıl Ataman yönetiminde ligin zirvesine geri dönmeyi planlıyor. Takımın başına Ergin Ataman’ı getirdikten sonra Luca Vildoza, Jerian Grant, Mathias Lessort, Kostas Antetokounmpo, Ioannis Papapetrou ve Kostas Sloukas gibi önemli isimleri kadrosuna katan Panathinaikos, son olarak Juancho Hernangomez ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2016 yılından bu yana kariyerini NBA’de sürdüren 27 yaşındaki İspanyol yıldız Juancho, geçtiğimiz sezonu Toronto Raptors ile tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon normal sezonda Raptors ile 42 karşılaşmaya çıkan Juancho, 14.6 dakika sahada kalırken, 2.9 sayı ve 2.9 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

2017 yılından bu yana İspanya milli takımının da formasını giyen Juancho Hernangomez, 2017 EuroBasket’te bronz madalya, 2019 Dünya Kupası’nda ve 2022 EuroBasket’te şampiyonluk kazanan kadrolarda yer aldı. Özellikle 2022 EuroBasket’e kardeşi Willy ile damgasını vuran Juancho, final mücadelesinde Fransa karşısında kaydettiği 27 sayı ile şampiyonluğu getiren isim olmuştu. 

Juancho Hernangomez’in şampiyonluğu getiren performansı:

Juancho Hernangomez ayrıca 2022 yılında Adam Sandler ve LeBron James’in yapımını üstlendiği Hustle filminde oynadığı Bo Cruz rolü ile de büyük beğeni toplamıştı.

Panathinaikos Hernangomez transferini böyle duyurdu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.