Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Efeleri, FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon: Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı gelecek yıl Milletler Ligi’nde yer alacak

2023 FIVB Voleybol Challenger Kupası finalinde ev sahibi Katar’ı 25-13, 21-25, 25-18, 22-25 ve 15-9’luk setlerle 3-2 mağlup eden A Milli Erkek Voleybol Takımı şampiyon oldu. Filenin Efeleri bu şampiyonlukla birlikte gelecek yıl Voleybol Milletler Ligi’ne katılmaya da hak kazandı.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 4. FIVB Voleybol Challenger Kupası’nın final mücadelesinde, A Milli Erkek Voleybol Takımımız, ev sahibi Katar’ı 25-13, 21-25, 25-18, 22-25 ve 15-9’luk setlerle 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Filenin Efeleri bu şampiyonlukla birlikte 2024 Voleybol Milletler Ligi’ne katılmaya da hak kazandı. A Milli Erkek Voleybol Takımımız dünya sıralamasında 12. sıradaki yerini de korudu.

Tarihinde ilk kez Voleybol Milletler Ligi’ne katılma hakkı kazanan Ay-Yıldızlılar, geçtiğimiz sezonda da Challenger Kupası’nda final oynamış ve finalde Küba’ya mağlup olmuştu. 2019’da da Challenger Kupası’nda yer alan Efeler, turnuvayı dördüncü tamamlamıştı. 

Filenin Efeleri’nde Adis Lagumdzija 21 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Efe Bayram 18 sayı, Burutay Subaşı da 15 sayı kaydetti. Katar’da ise Mubarak Dahi 12 sayı, Raimi Wadidie 11 sayı, Renan Ribeiro ve Ibrahim Mohamed 10’ar sayı kaydetti.

Şampiyonluğu getiren sayı ve yaşanan sevinç:

Şampiyon kupasına kavuştu:

Doha’da kırmızı-beyaz sesleri:

Kaptan Arslan Ekşi’nin açıklamaları:

Voleybol’da bu yıl Türk takımlarının elde ettiği başarılar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.