Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da din yetkilisinin bir erkekle seks kaseti ortaya çıktı

İran, ortaya çıkan bir seks kaseti ile sarsıldı. Dini değerleri teşvik etmekle görevli bir devlet yetkilisinin yer aldığı görüntüler, görevden uzaklaştırılmasına neden oldu.

İnternette yayınlanan görüntülerde Gilan eyaletinin Kültür ve İslami Rehberlik Müdürü Reza Tsaghati’nin, başka bir erkekle cinsel birliktelikte olduğu iddia ediliyor. İddialar henüz doğrulanmasa da soruşturma başlatıldı ve Tsaghati görevinden alındı.

İran’da eşcinsellik yasak ve devlet de bu konuda propagandalar yapıyor. LGBTİ+’lar İran’da ölüme varan tehlikelerle karşı karşıya.

Reza Tsaghati

Devlet görevlisi olan Reza Tsaghati’nin de söz konusu videoda bir erkekle birlikte olduğunun iddia edilmesi, İran’da devlet kademelerinde tartışma konusu oldu. Yetkililer, Tsaghati’nin “geçmişinden haberleri olmadığı” söylüyor. Reza Tsaghati, din bilgisi ve başörtüsünün önemine odaklanan bir merkezin kurucusu.

İran Kültür Bakanı Mohammad Mehdi Esmaili de, videonun yayınlanmasından önce Tsaghati ile ilgili herhangi bir “olumsuz” raporun bulunmadığını söyledi.

Şeriata dayalı İran yasalarına göre, eşcinsel ilişkiler “ölüm cezasını en fazla hak eden suçlardan biri” olarak görülüyor. Bu ceza nadiren uygulanmakta ama İran’daki LGBTİ+’lar sosyal yaşamdan dışlanıyor.

Söz konusu video ilk olarak İran’da devlet ve rejim karşıtı Radio Gilan Telegram kanalı tarafından paylaşıldı. Kanalın genel yayın yönetmeni Peyman Behboudi, “rejim yetkilileri arasındaki yolsuzluğu” ifşa etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.