Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moskova’ya SİHA saldırıları | Zelenskiy: “Savaş, Rusya’ya taşındı”

Rusya’nın başkenti, SİHA saldırılarının ardından teyakkuza geçti. Moskova’nın Kiev’i suçladığı saldırıların ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den açıklama geldi.

X hesabından (Eski adıyla Twitter) bir paylaşım yapan Zelenskiy, savaşın Rusya topraklarına taşındığını söyledi ve Kremlin’in “başarısızlığını” vurguladı: “Bugün, Rusya’nın birkaç hafta süreceğini düşündüğü sözde özel askeri operasyonunun 522’nci günü. Savaş; yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine doğru dönüyor. Bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç.”

Zelenskiy’nin açıklamalarına rağmen Kiev yönetimi, Moskova’ya yapılan SİHA saldırılarına dair sorumluluğu kabul etmiyor.

30 Temmuz Pazar erken saatlerde Moskova’ya yaşanan SİHA saldırılarında iki ofis binası hasar aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait olduğunu söylediği SİHA’lardan üçünü düşürdüğünü söyledi. Saldırıda bir kişi yaralandı.

Olay yerinden gelen fotoğraflar, binaların köşelerinde ve birkaç pencerede hasar olduğunu ve enkazın zemine dağıldığını gösteriyor. Ukrayna sınırından yaklaşık 500 kilometre uzağında bulunan Moskova, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı geniş çaplı işgalini başlatmasından bu yana birkaç kez hedef alındı.

Bunlardan en dikkat çekeni Rusya’nın, Ukrayna’nın Kremlin’e iki SİHA ile saldırdığını iddia etmesiydi. Ukrayna tüm bu iddiaları reddediyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.