Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PEN’den Aslı Erdoğan’a destek: “Türkiye’deki yargı ve cezaevi sürecinde olduğu gibi bugün de yanındayız”

PEN Yazarlar Birliği, kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki yazıları nedeniyle yargılanan ve bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Aslı Erdoğan hakkında açıklama yaptı. Açıklamada kuruluşun Erdoğan’ın yanında olduğu söylendi.

Aslı Erdoğan

PEN Yazarlar Birliği, kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki yazıları nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan ve bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Aslı Erdoğan’a destek açıklaması yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Frankfurt’ta yaşayan yazarımız Aslı Erdoğan’ın sağlık ve yaşam koşulları Türkiye’deki okurlarını ve sevenlerini yakından ilgilendirmektir. PEN Türkiye olarak, hem Uluslararası PEN hem de Almanya’daki iki PEN derneği ve çeşitli yazar kuruluşlarıyla ilişkideyiz, görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. PEN Türkiye değerli yazarımız Aslı Erdoğan’ın Türkiye’deki yargı ve cezaevi sürecinde olduğu gibi bugün de yanında olacaktır. En kısa zamanda olumlu bir sonuç alacağımızı umuyoruz.”

Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 20 yıl boyunca yazdığı her şeyin İstanbul’da kaldığını, Türkçe’yi unutmaya başladığını söyledi.

Erdoğan bir tür suskunluk dönemine girdiğini belirtti ve “Bir tür suskunluk dönemine girdim. Son 3 yılda on bir kez hastanede yattım, halim kalmadı” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki yazıları nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan yazar Aslı Erdoğan 4 ay hapis yatmış, ardından beraat etmişti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdoğan’ın yargılandığı davada suç unsurlarının oluşmadığını belirtmişti.

Erdoğan daha sonra Almanya’ya yerleşmiş ve geçirdiği ağır hastalıklar nedeniyle tedavi görmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.